САЩ разкритикуваха липсата на влияние на Русия върху сирийския й

...
САЩ разкритикуваха липсата на влияние на Русия върху сирийския й
Коментари Харесай

САЩ: Русия да окаже натиск на Сирия заради химическа атака

САЩ разкритикуваха неналичието на въздействие на Русия върху сирийския й съдружник след ново обвиняване против режима на Башар ал Асад за химическа офанзива против бунтовници покрай Дамаск, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според Сирийския център за наблюдаване правата на индивида минимум 21 души, в това число деца, са умрели от задушаване в град от Източна Гута - обсадения размирен анклав източно от столицата на Сирия.

Вашингтон не е в положение да удостовери тези изказвания, само че разкритикува съветската спънка пред опитите за следствие на Организация на обединените нации на сигнали за химически офанзиви в Сирия.

"Убити са цивилни и това е неприемливо. Русия не съумя да отстрани химическите оръжия от Сирия и блокира организациите за предварителна защита на химически оръжия. Това е прекомерно ", сподели заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Стив Голдстийн.

Той добави, че Съединените щати ще преценяват дали да внесат във вторник последните обвинявания за химическа офанзива в Сирия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР