САЩ разглеждат възможността за постоянно предислоциране на част от Втори

...
САЩ разглеждат възможността за постоянно предислоциране на част от Втори
Коментари Харесай

САЩ местят войска и танкове от Германия в България

САЩ преглеждат опцията за непрекъснато предислоциране на част от Втори бронетанков полк на американската войска от Германия в друга европейска страна която се намира по-близо до Русия, разгласи военният министър Марк Еспър, представен от ТАСС.
„ …Моите срещи неотдавна с министрите на защитата от Румъния и България, а също кореспонденцията, получена от балтийските страни сочат, че в този момент има действителна опция за изнесено напред предпазване на Втори бронетанков полк в някои страни на непрекъсната основа “, съобщи Еспър пред вашингтонския Атлантически съвет. Той разкри още, че поради противодействието против Русия и Китай Съединени американски щати ще укрепват военните съюзи и партньорства с други страни.

През юли Еспър говореше за идното евакуиране от Бавария на Втори бронетанков полк от 4500 военнослужещи. Той твърдеше, че тази бойна част ще бъде върната в Съединени американски щати. На 29 юли той разгласи също за изтеглянето от Германия на 11 900 военнослужещи. По думите му 6400 от тях ще се върнат в страната си, а към 5600 ще бъдат предислоцирани в Италия и Белгия, като в самата Германия ще останат най-много 25 000 американски офицери и бойци. За тези проекти говореше и президентът Доналд Тръмп.

Разяснявайки думите на министър Еспър, представител на американските военни кръгове декларира пред ТАСС, че става дума за вероятно ротационно наличие на американски войски. „ Възнамеряваме да разположим американските сили на източния фланг на НАТО на непрекъсната ротационна основа, с цел да осъществим насоките, избрани от министъра на защитата “, сподели военният офицер. По думите му „ съглашението за разширение на отбранителното съдействие с Полша, двустранното взаимоотношение неотдавна с министрите на защитата на Румъния и България и консултациите с нашите съдружници в Балтийско море ни дадоха опция да помислим за разполагане на нашите въоръжени сили в тези страни “. „ Все още няма дефинитивни решения за тези дейности. Процесът на обмисляне на препоръчаните стъпки продължава “, прибавя той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР