САЩ разглеждат пълен набор от варианти за противодействие на Иран

...
САЩ разглеждат пълен набор от варианти за противодействие на Иран
Коментари Харесай

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

САЩ преглеждат цялостен набор от разновидности за противопоставяне на Иран в района, в това число боен, само че Вашингтон не желае война с Техеран. Това съобщи държавният секретар Майк Помпео в изявление за телевизия Си Би Ес.


„ Съединени американски щати преглеждат цялостен набор от разновидности. На няколко пъти информирахме за тях президента Доналд Тръмп и ще продължим да го държим в курс. Убедени сме, че можем да предприемем редица дейности за възобновяване на сдържането, което е нашата задача “, акцентира ръководителят на американската дипломация.

Отговаряйки на журналистически въпрос, дали Съединени американски щати преглеждат боен вид за противопоставяне на Ислямската република, държавният секретар отговори: „ Естествено “. При това той добави: „ Президентът Тръмп сподели доста ясно, че не желае да води война “.

През последните дни внезапно си изостри обстановката в региона на Оманския залив, който е от извънредно значение за снабдяването на международните пазари с нефт. Бяха атакувани няколко танкера, за което Съединени американски щати и Саудитска Арабия упрекнаха Иран. Цените на „ черното злато “ на международните тържища се покачиха.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР