САЩ проявяват повишен интерес към Венецуела, защото тази страна разполага

...
САЩ проявяват повишен интерес към Венецуела, защото тази страна разполага
Коментари Харесай

Дилма Русеф разкри причините за повишения интерес на американците към Венецуела

САЩ демонстрират нараснал интерес към Венецуела, тъй като тази страна разполага с едни от най-големите петролни запаси. Това оповестяват съветски медии, базирайки се на някогашния президент на Бразилия Дилма Русеф. „ Вашингтон от дълго време демонстрира нараснал интерес, тъй като в Латинска Америка, в тази част на света и даже в подтекста на световното произвеждане на нефт, Венецуела може да се похвали с едни от най-големите ресурси на петрол в света. Венецуела е задоволително богата страна, има плодородни почви”, разяснява тя.

Русеф акцентира, че Венецуела е доста значима страна за интернационалния геополитически ред.

По думите й, от времето на ръководството на бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва, както и по време на нейния мандат огромно значение е придавано на „ латиноамериканските съседи” и са създавани пространства за многостранен разговор – „ УНАСУР (Съюз на южноамериканските държави) и CELAC (Общността на Латиноамериканските и карибските държави) в допълнение към МЕРКОСУР, който към този момент е съществувал”.

„ Ние приехме и поканихме Венецуела да взе участие и директно след преврата (в Бразилия), те я изключиха, защото в Аржентина на власт пристигна (Маурисио) Макри”, означи Русеф.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР