САЩ провежда разговори с Катар и други големи износители на

...
САЩ провежда разговори с Катар и други големи износители на
Коментари Харесай

САЩ преговарят с Катар за газови доставки към Европа при ескалация на конфликта в Украйна

САЩ организира диалози с Катар и други огромни експортьори на природен газ, с цел да приготви изключителни ограничения, при положение, че съветска инвазия в Украйна наруши доставките на естествен га към Европа. Преговорите сред Катар и страните членки на Европейски Съюз, фокусирани върху обезпечаването на спомагателни морски доставки на полутечен природен газ, станаха неотложни, откакто диалозите сред Вашингтон и Москва през предходната седмица донесоха най-малък прогрес. Неуспехът на договарянията усили терзанията, че спор сред Русия и Украйна ще повлияе върху газовите доставки, в интервал, когато Европа се изправя пред рекордно високи цени, оповестява Financial Times.

" Разглеждаме какво може да се направи в подготовка за събитие, изключително зима с доста ниски европейски ресурси на природен газ ", съобщи почитан чиновник от администрацията на Съединени американски щати.

Напрежението сред Запада и Русия се повиши, откакто Москва разположи към 100 хиляди военослужещи на границата си с Украйна. От Съединени американски щати заплашват да вкарат строги наказания против Русия, ако нахлуе в Украйна, до момента в който някои представители на енергийната промишленост, като Фатих Бирол, шеф на Международната енергийна организация, упрекват Кремъл, че се възползват от газовия си експорт за оказване на напън.
Ефект от спора върху Европейския континент
Има действителни страхове, че спор сред двете страни ще докара до спомагателен понижаване на доставките на газ за Европа, която се сблъсква с възходяща рецесия, обвързвана с разноските за живот и по-висока инфлация заради повишаващата се цена на природния газ. Заради рекордно ниските ресурси за този интервал на годината, паниката е, че Европа ще се изправи пред проблеми в индустрията, спиране на електрозахранването и отоплението, в случай че съветският експорт спадне внезапно при положение на инвазия.
Реклама
Представителят на администрацията на Джо Байдън признава, че съществуващите контракти сред експортьорите на природен газ и азиатските им купувачи могат да усложнят опитите за пренасочване на доставките към Европа. Той също по този начин счита, че става все по-ясно, че Русия лимитира доставките на природен газ през последните месеци, с цел да усили въздействието си над европейските страни. " Това, с което се занимаваме, не е пазарна обстановка. Това не са пазарни сили. Това са манипулирани пазари ", декларира той.

Докато множеството наблюдаващи не чакат Русия да спре изцяло износа на природен газ към Европа, съществуват терзания, че Москва в допълнение ще понижи доставките или че газовата инфраструктура в Украйна ще бъде развалена от спора. Представители на енергийния бранш съшо по този начин предизвестяват за евентуалния резултат от американските стопански наказания, откакто предходната седмица президентът Джо Байдън съобщи, че те може да включват възбрана за съветските банки да търгуват с американски долари - главната валута в международната търговия със първични материали. Според един от представителите на сектора е съвсем несъмнено, че Европа ще се изправи пред рекордно високи цени при положение на спиране на доставките, което ще изисква координирани дейности на държавните управления, с цел да може да обезпечат морски доставки на природен газ.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР