САЩ продължават да се стремят към провеждане на първата в

...
САЩ продължават да се стремят към провеждане на първата в
Коментари Харесай

САЩ и Северна Корея се стремят към среща на 12 юни в Сингапур

САЩ не престават да се стремят към осъществяване на първата в историята американско-севернокорейска среща на 12 юни в Сингапур и подготовката за нея върви добре. Това съобщи президентът Доналд Тръмп, откакто одобри в Белия дом освободения от Венецуела американец Джошуа Холт, съобщи ТАСС.

" Много добре се оправяме във връзка с срещата на върха със Северна Корея ", сподели Тръмп, представен от Ройтерс. " Върви доста хубаво. Така че, гледаме към 12 юни в Сингапур. Това не се е трансформирало. Ще забележим какво ще стане ", добави той.
 
Севернокорейският водач Ким Чен-ун удостовери желанието си да води на 12 юни в Сингапур договаряния с американския президент. Това съобщи през днешния ден на конференция в Сеул президентът на Южна Корея Мун Дже-ин след вчерашната си среща с Ким в граничното населено място Панминчжон, съобщи ТАСС.
 
" Ким Чен-ун удостовери уговорката си за денуклеаризация на Корейския полуостров ", сподели южнокорейският президент. По думите на Мун, водачът на Северна Корея е изразил безпокойствие поради продължаващото напрежение в връзките с Вашингтон. " Той е смутен от позициите на Съединени американски щати и за това дали те могат да дават на Северна Корея твърди гаранции за сигурност ", сподели президентът.
 
За решение на този въпрос са нужни директни двустранни контакти, сподели Мун и даде обещание да окаже дейна поддръжка в тази тенденция. " Надявам се след сполучливи договаряния сред водачите на Съединени американски щати и КНДР да се състои тристранна среща на върха с присъединяване на Република Корея, на която да бъде подписан документ за публично привършване на Корейската война ", сподели той.Северна и Южна Корея разискват вероятно заричане за ненападение на Съединени американски щати към Севера и начало на договаряния за сключването на кротичък контракт, заяви почитан южнокорейски представител, представен от Ройтерс.
 
" За триумфа на срещата на върха Северна Корея-САЩ изследваме разнообразни способи да успокоим паниките на Северна Корея в региона на сигурността ", сподели източникът пред кореспонденти. " Това включва завършек на враждебните връзки, взаимно заричане за ненападение и начало на договаряния за кротичък контракт на мястото на настоящето помирение ", добави той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР