САЩ призовават Сърбия да се откаже от придобиването на руски

...
САЩ призовават Сърбия да се откаже от придобиването на руски
Коментари Харесай

САЩ плашат Сърбия заради руските ракети

САЩ приканват Сърбия да се откаже от придобиването на съветски оръжия под опасност от наказания. Това съобщи пред ТАСС представител на Държавния департамент, разяснявайки доставката на първата част от ракетната система " Панцир-С1 ". " Неведнъж сме изразявали безпокойствие поради придобиването от Сърбия на съветско оръжие, в това число противоракетната система " Панцир-С1 ". Призоваваме всички наши съдружници и сътрудници да се откажат от интервенции с Русия, които могат да доведат до налагането на глобите в границите на закона CAATSA ( " За противопоставяне против съперниците на Америка посредством наказания " ) ".

По-рано сръбският министър на защитата Александър Вулин съобщи, че на 22 февруари първата част от комплекса към този момент е доставена в Белград. Той е предопределен за отбрана на цивилен и военни съоръжения от въздушни офанзиви при всевъзможни климатични условия и електронна среда.

Междувременно сръбският президент Александър Вучич съобщи, че след премахването на косовските мита върху сръбския импорт ще бъде поискано от Белград да признае Косово де факто или де юре. " Тяхната цел е да вкарат Косово в Организация на обединените нации и това е същността на всичко. Трябва да чакаме това, въпросът е по кое време ще се случи, дали след три месеца, шест месеца, една година ", сподели Вучич пред публицисти, представен от в. " Политика ". Президентът добави, че чака голям напън върху Сърбия след премахването на митата от страна на Косово.

Попитан за подмяната на митата с взаимност, Вучич сподели, че първо би трябвало да се изчака и да се види какво решение в последна сметка ще вземе Прищина. Вучич съобщи, че всичко зависи от това дали Косово в последна сметка в действителност ще изисква взаимност, само че няма подозрение, че ще бъде оказан напън върху Сърбия. По думите му единствено въпрос на време е Сърбия да бъде подложена на мощен напън, с цел да признае Косово. Той разказа бъдещата обстановка като " нещо, което не можете да приемете, а въпреки това, не би трябвало да отказвате ".

" Знам какво следва, прекомерно съм умел, прекомерно доста съм претърпял, с цел да не знам какво идва. Винаги най-вече ме е боязън от положителни и хубави думи, тъй като знам какво става по-късно ", приключи Вучич.

През 2018 година тогавашното държавно управление на Косово наложи 100% мита върху сръбския импорт, с цел да принуди Белград да признае Косово. Новият косовски министър председател Албин Курти разгласи, че митата ще бъдат сменени с реципрочни ограничения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР