САЩ призовават Русия и Турция да не предприемат стъпки в

...
САЩ призовават Русия и Турция да не предприемат стъпки в
Коментари Харесай

САЩ призова Русия и Турция да не влошават ситуацията в Сирия и Близкия изток

Съединени американски щати приканват Русия и Турция да не подхващат стъпки в Сирия, което би довело до по-нататъшно утежняване на обстановката в Близкия изток , разяснява държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео на взаимна конференция с немския външен министър Хайко Маас в Лайпциг, представен от ТАСС.

Коментирайки обстановката в Североизточна Сирия, Помпео предизвести Анкара, че Вашингтон има намерение да следи дали турската военна интервенция " Източник на мира ".

" Съединени американски щати ще продължат да следят примирието и да притеглят към отговорност за нарушавания на правата на индивида . Ние проверяваме обвиняванията във военни закононарушения и ще продължим да изпълняваме нашата филантропична задача там ", изяснява Помпео.

" И ние ще продължим да призоваваме Русия и Турция , както и режимът в Дамаск и неговите съдружници да не подхващат стъпки , които биха могли да доведат до по-нататъшна дестабилизация на към този момент сложен район и сходни на него, които провокираха солиден поток от бежанци ", добавя той.

Междувременно представителят на Пентагона Джонатан Хофман разяснява, че Съединени американски щати не могат да кажат сигурно дали кюрдските елементи в обединението на Сирийските демократични сили са изтеглили всичките си бойци от североизточната част на страната .

" Ние не присъстваме в зоната за сигурност, както преди , тъй че нямаме същото равнище на информираност за това къде се намират всички сили на Съюз на демократичните сили. Ние не носим отговорност за използването на съглашението за преустановяване на огъня, реализирано в Сочи . Нямаме цялостна картина по този въпрос ", изяснява Хофман.
 Помпео посети военна база на Съединени американски щати в Германия, където е бил танкист
Помпео посети военна база на Съединени американски щати в Германия, където е бил танкист

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео стартира двудневното си посещаване в Германия с аудиенция на американска база
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР