САЩ призоваха съюзника си Анкара да прояви сдържаност в Сирия,

...
САЩ призоваха съюзника си Анкара да прояви сдържаност в Сирия,
Коментари Харесай

Вашингтон призова Анкара "да прояви сдържаност" в Сирия

САЩ приканиха съдружника си Анкара " да прояви въздържаност " в Сирия, където през днешния ден навлязоха турски военни, съобщи говорителката на Държавния департамент департамент Хедър Науърт, представена от Агенция Франс Прес.

Призоваваме Турция да прояви въздържаност, да подсигурява, че нейните военни интервенции са с стеснен обхват и са лимитирани във времето, както и извънредно деликатно да не позволява каквито и да било жертви измежду гражданското население, декларира Науърт в официално съобщение, осъждащо " ескалация на насилието " в северозападната част на Сирия.

" Продължаваме да поддържаме Турция, която е наш съдружник в НАТО и основен сътрудник в битката против групировката " Ислямска страна ", с цел да отговорим на законните й опасения в областта на сигурността ", се добавя в текста на официалното съобщение.

Но " Съединени американски щати са доста обезпокоени от обстановката в северозападната част на Сирия, и най-много за бедственото състояние на почтени цивилни, които са изправени пред ескалация на насилието ", добавя говорителката на Държавния департамент.

Науърт напомни, че държавният секретар Рекс Тилърсън е разговарял през вчерашния ден по тази тематика по телефона с съветския си и с турския си сътрудник.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР