САЩ приветстват решението на българското правителство да купи осем многофункционални

...
САЩ приветстват решението на българското правителство да купи осем многофункционални
Коментари Харесай

САЩ приветстваха сделката за F-16, Борисов: Никой в чужбина не говори за лобизъм

САЩ приветстват решението на българското държавно управление да купи осем многофункционални изтребители F-16, съоръжение и муниции към тях, се споделя в известие на Държавния департамент.

" Поздравяваме премиера Бойко Борисов и българското държавно управление за това, че пое уговорката да модернизира армията посредством придобиването на тези високоспособни, оперативно съвместими самолети на НАТО. Очакваме с неспокойствие да работим с България по този план и да засилим дълготрайното си стратегическо съдействие ", се споделя в известието.

Вчера с публикуването в " Държавен вестник " на закона за ратификация на договорката и бюджетните промени, които я обезпечават финансово, са изпълнени всички законови условия от българска страна тя да бъде подписана в поставения период 5 септември. Президентът Румен Радев не наложи несъгласие върху закона, осигуряващ 1.256 милиарда $, с които България ще заплати в задатък бойните машини.

На собствен ред министър председателят Борисов благодари през днешния ден на всички, работили по стратегическия план. На днешното държавно съвещание той поздрави министерствата на защитата, на финансите, на стопанската система.

" Това, което излиза от департамента на Съединени американски щати, го четат всички. Никой отвън България не би си помислил, че българското и американското държавно управление са били подвластни на лобизъм или на корупционни дейности ", сподели Борисов, представен от " Фокус ". Той подсети, че 28 години след измененията България не е купувала нови съвременни оръжия и към момента армията употребява остарели съветски оръжия. " Истински скърбя, че нашите сътрудници вдясно нито един път не се пробваха да ни оказват помощ и защитят, тъй като това е и геостратегическо решение ", добави Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР