САЩ приветстват плановете на България за модернизация на отбраната и

...
САЩ приветстват плановете на България за модернизация на отбраната и
Коментари Харесай

САЩ са готови да приспособят офертата си за доставка на F-16

САЩ приветстват проектите на България за рационализация на защитата и чакат бъдещия избор на страната за нов вид военен аероплан. Това се споделя в известие на американския държавен секретар Майк Помпео, оповестено на уеб страницата на Държавния департамент.

Както подчертах по време на моя телефонен диалог с премиера Бойко Борисов и както акцентира заместник-секретарят Джон Съливан по време на визитата си в София, Съединените щати са подготвени да работят с българското държавно управление, с цел да "приспособят " финалната си оферта за доставка на изтребители F-16, тъй че тя да дава отговор на бюджетните и оперативни условия, до момента в който оферират по-добри благоприятни условия, се споделя в изказването на Помпео.

Допълва се, че Съединени американски щати са вложили над 200 млн. $ за отбранителна помощ в България през последните 25 години и за повишение на военни професионализъм и съгласуемост с условията на НАТО. Съединени американски щати ще продължи да приоритизира вложенията в България, с цел да построи съгласуемост с НАТО, приключва известието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР