САЩ притиснаха ЕС и Германия с искане за налагане на

...
САЩ притиснаха ЕС и Германия с искане за налагане на
Коментари Харесай

САЩ притиснаха ЕС и Германия за мораториум върху Северен поток-2

САЩ притиснаха Европейски Съюз и Германия с искане за налагане на мораториум върху строителството на газопровода " Северен поток-2 ". Това се случи посредством публично изказване на американското посолство в Берлин, направено от краткотрайно изпълняващия длъжността дипломат Робин Куинвил и оповестено във вестник " ", оповестяват международните организации. Според Кунвил, сходно решение ще е сигнал, че ЕС повече няма да се помирява и не толерира  " непрекъснатото злонамерено държание на Русия ".

" Този газопровод е освен стопански план, само че и политически инструмент на Кремъл за премахване на Украйна и делене на Европа “, твърди посланикът.

Работата по завършването на този газопровод, свързващ Русия и Германия, бе прекратена за една година заради закани от американски наказания и трябваше да бъде обновена този уикенд. Има още няколко километра за създаване в Балтийско море, край немското крайбрежие, споделя БГНЕС. 

" Северен поток 2 ", чието въвеждане в употреба в началото бе планирано за началото на 2020 година, е газопровод, който би трябвало да удвои съветския потенциал за доставка на газ от " Северен поток 1 ", работещ от 2012 година, и да обезпечи доставки в Западна Европа от Балтийско море.

В допълнение към съветския колос „ Газпром “ в плана вземат участие пет европейски групи: френската „ Engie “, немската „ Uniper “ и „ Wintershall “, австрийската OMV и британско-холандската Shell, с общ бюджет от 9,5 милиарда евро.

Този план завоюва на канцлера Ангела Меркел през 2018 година обвиняването на американския президент Доналд Тръмп, че е „ заложник на Русия “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР