САЩ пристъпват към монтажа на първата бойна лазерна система на

...
САЩ пристъпват към монтажа на първата бойна лазерна система на
Коментари Харесай

Първата бойна лазерна система заема позиция на американски военен кораб

САЩ пристъпват към монтажа на първата бойна лазерна система на десантния транспортен съд от Военноморски сили ”Портланд ” (USS Portland), оповестява ”Нюз.бг ”.
Техниката към този момент е доставена във военноморска база в Сан Диего. Според изданието, лазерът е създаден от американската военно-промишлена компания Northman Grumman, която завоюва контракт за произвеждане през 2015 година

Мощността на лъча доближава 150 киловатчаса, което ще разреши дейно поразяване на дребни кораби и безпилотни летателни апарати. Изпитанията са били планувани за четвъртото тримесечие на финансовата 2019 година, само че евентуално ще бъдат пренесени към по-късна дата.

През април 2018 година бе обявено, че " Портланд " е въведен в строя като единадесетия десантен транспортен съд от клас " Сан Антонио ". Предназначен е да транспортира и да стоварва в десант повече от 800 пехотинци, да привежда в деяние и да възвръща десантни кораби, транспортни средства вид амфибии, както и да транспортира хеликоптери и конвертоплани MV-22 Osprey.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР