САЩ през следващите пет години може да заемат дял от

...
САЩ през следващите пет години може да заемат дял от
Коментари Харесай

МАЕ прогнозира дял от 75 % за САЩ на пазара на LNG към 2023 г.


Съединени американски щати през идващите пет години може да заемат дял от 75 % при доставките на полутечен природен газ (LNG) в света. Това съобщи по време на газовата конференция World Gas Conference шефът на Международната организация за енергетика (МАЕ) Фатих Бирол.
„ През идващите пет години Съединени американски щати ще заемат дял от 75 % в света при доставката на полутечен природен газ (LNG)”, сподели Бирол.

Международната организация за енергетика разгласява във вторник отчетът си с прогнозата за международното търсене на природен газ през идващите пет години. Според нея растежът ще е приблизително 1,6 % годишно и към 2023 година, достигайки до 4,1 трлн. куб м от актуалните 3,74 трлн. през 2017 година По думите на Бирол, през идващите пет години доста въздействие на международните пазари ще окажат три фактора. Така да вземем за пример Китай през идващите две-три години може да стане най-големият вносител на газ в света, както и да нарасне добива и експорта от Съединени американски щати. Едновременно с това ще нарасне и търсенето от страна на индустрията.

Търсенето на природен газ от страна на Китай, по прогноза на МАЕ ще нарасне с 69 % в интервала 2017 – 2023 година и ще заема дял от 37 % в международното търсене на природен газ.

Устойчив растеж на потреблението на природен газ МАЕ предвижда и за страните от Близкия Изток и Северна Америка. За Близкия изток напредък се предвижда през целия планиран интервал, до момента в който в Европа ще стартира намаляване. Експертите, изготвили отчета обръщат внимание на смисъла на пазарните условия и конкурентоспособността за поддържане на устойчиви ценови нива, само че също и от нуждата от промени на вътрешните газови пазари в азиатските страни.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР