САЩ преразглежда разрешението за сигурност на специалния пратеник за Иран,

...
САЩ преразглежда разрешението за сигурност на специалния пратеник за Иран,
Коментари Харесай

САЩ проверяват лоялността на пратеника си за Иран

Съединени американски щати преразглежда разрешението за сигурност на специфичния делегат за Иран, Робърт Мали , съгласно изказване направено от него в четвъртък, предава " Ройтерс ". Мали изрази упованието си, че следствието ще завърши удобно и скоро, до момента в който той е на отпуск. Причините за преразглеждането на разрешението му не бяха разкрити.

Говорителят на Държавния департамент, Мат Милър, удостовери , че Мали е на отпуск, само че не разкри за какво или за какъв брой време. Изпълняващият длъжността му по време на отпуск е Ейбрам Пейли.

Според информация от CNN, Мали беше пуснат на неавансов отпуск в четвъртък, откакто му бе спряно разрешението за сигурност по време на следствие за нередности при работата с класифицирани материали. Държавният департамент и самият Мали не дадоха отговор незабавно на заявките за коментар по отношение на тази информация.

Робърт Мали  след поемането на поста на президента Джо Байдън през 2021 година Той имаше задачата да възвърне нуклеарната договорка с Иран от 2015 година, откакто предходният президент Доналд Тръмп се отдръпна от съглашението и вкара нови американски наказания против Иран.

Мали имаше роля в основаването на . и през годините е бил зает в несполучливите мирни договаряния сред Израел и Палестина през 2000 година, в които взе участие някогашният президент Бил Клинтън.

Според съглашението от 2015 година, Иран ограничи нуклеарната си стратегия, с цел да предотврати придобиването на нуклеарно оръжие, в подмяна на анулация на глобите. Властите в Техеран отхвърлят съществуването на желание за разработка на нуклеарни оръжия.

След неуспеха възобновяване на нуклеарната договорка, Съединени американски щати организираха договаряния с Иран за понижаване на напрежението. Бяха разисквани стъпки, които биха лимитирали нуклеарната стратегия на Иран, освободили арестувани американски жители и размразили ирански активи в чужбина, съгласно източници от Иран и Запада през този месец.
 Израел не дава Противовъздушна отбрана на Украйна поради Иран
Израел не дава Противовъздушна отбрана на Украйна поради Иран

Йерусалим се бои " Железен купол " да не попадне в ръцете на Техеран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР