САЩ преместват посолството си от Киев в град Лвов, в

...
САЩ преместват посолството си от Киев в град Лвов, в
Коментари Харесай

Кризата „Украйна“: САЩ местят посолството си от Киев


Съединени американски щати реалокират посолството си от Киев в град Лвов, в западната част на Украйна, покрай границата с Полша. Новината заяви американският държавен секретар Антъни Блинкън, представен от международните организации.

Пред трагичното ускорение на разполагането на съветски сили на границата, Съединени американски щати взеха решение да реалокират посолството си от Киев в Лвов, се разяснява в изказване на Блинкън.

" Посолството ще остане в контакт с украинското държавно управление, само че ние призоваваме мощно всеки американски жител, който е към момента в Украйна, да напусне страната неотложно ", се споделя в изказването на Блинкън.

Повече от 30 страни по света приканиха жителите си да изоставен страната. Българското външно министерство обаче не възнамерява да изтегля дипломатическата ни задача от Киев.

В опит за намиране на излаз от рецесията немският канцлер Олаф Шолц този понеделник посети Киев, а във вторник ще бъде в Москва. Очаквано Шолц даде обещание на Украйна още пари, само че не и оръжие. И още веднъж не загатна газопровода " Северен поток 2 ".

Киев изиска незабавна среща с Москва в идващите 48 часа, а от Кремъл обявиха, че още има късмет за дипломатическо решение на рецесията.

Лондон насочи следващите предизвестия за допустима съветска офанзива в идващите 48 часа, а министър председателят Борис Джонсън прикани Владимир Путин, ЦИТИРАМ, да " отстъпи от пропастта ". Москва от своя страна разгласи, че част от военните й учения са завършили, а друга част приключват скоро. Стана ясно също, че в съветската Държавна дума е импортиран законопроект за признание на Донецката и Луганската републики – самоотцепили се елементи от Украйна.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР