САЩ прекрати пътническите и товарните полети от и до Венецуела

...
САЩ прекрати пътническите и товарните полети от и до Венецуела
Коментари Харесай

САЩ прекрати всички полети от и до Венецуела

САЩ приключи пътническите и товарните полети от и до Венецуела от съображения за сигурност, съобщи Агенция Франс Прес. Това е следващата от ограниченията, които страната подхваща против държавното управление на президента Николас Мадуро.

От Департамента по превоз показват, че заповедта е била съгласувана с Държавния департамент на Съединени американски щати и Департамента по вътрешна сигурност.

" Къде, господин Тръмп, е свободата, за която призовавате? Взимат това решение от ненавист и за възмездие и вредят на елементарния жител от междинната класа ", разяснява мярката Мадуро.

Държавният глава на карибската страна добави, че Вашингтон работи по този метод, тъй като вижда, че " превратаджийската политика е пред неуспех ".

Според посланикът на Венецуела пред Организация на обединените нации Самуел Монкада Съединени американски щати се пробват да " убият " венецуелския народ, налагайки му ограничавания за присъединяване в интернационалната търговия и лишавайки го от хранителни и медицински артикули, а към този момент и от пътувания.

Прекратяването на полетите идва, откакто на 1 май Федералната авиационна администрация, която контролира пътническите полети в Съединени американски щати, забрани на множеството американски оператори да летят на по-малко от 7 900 м над територията на Венецуела - също от съображения за сигурност.

На 9 април пък Държавният департамент на Съединени американски щати сложи Венецуела на най-високото рисково равнище ( " Да не се пътува " ) поради " закононарушения, безредици, дефицит на здравни услуги, похищения, арести и случайно задържане на американски жители ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР