САЩ прехвърлиха прага от 130 000 смъртни случая след зараза

...
САЩ прехвърлиха прага от 130 000 смъртни случая след зараза
Коментари Харесай

Пандемията: 55 хиляди новозаразени за ден в САЩ, броят на починалите надхвърли 130 000

Съединени американски щати трансферираха прага от 130 000 смъртни случая след болест с новия ковид, съобщи Франс прес, като се базира на данни на университета " Джонс Хопкинс ".

За ден страната е отчела 54 999 нови случая на болест до общо 2,93 милиона. За денонощието са умряли още 357 души до общо 130 248.

Директорът на американския Институт за алергични и инфекциозни болести и член на щаба за ковид към Белия дом Антъни Фаучи предизвести, че обстановката в страната е сериозна и би трябвало да се работи неотложно, съобщи Ройтерс.

Той сподели още, че чака възможна ваксина против ковид да обезпечава отбрана най-малкото за прочут интервал от време, само че това няма да е дефинитивна отбрана, както да вземем за пример е имунизацията за морбили.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо прикани президента на страната Доналд Тръмп да признае, че коронавирусът е огромен проблем, който ще продължи да съществува, до момента в който хората не го осъзнаят и всеки от тях не стартира да извършва своите отговорности по отношение на него, съобщи Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР