САЩ предвиждат Стената на плача в Източен Ерусалим да остане

...
САЩ предвиждат Стената на плача в Източен Ерусалим да остане
Коментари Харесай

Вашингтон: Стената на плача остава в Израел

САЩ плануват Стената на рева в Източен Ерусалим да остане в Израел в сходство с възможното спокойно съглашение с палестинците. Това съобщи почитан представител на държавното управление на президента Доналд Тръмп, представен от Reuters.

Агенцията отбелязва, че това изявление заплашва да разпали още повече напрежението, което така и така е мощно измежду палестинците и арабския свят като цяло поради решението на Тръмп да признае цялостен Ерусалим за столица на Израел.

"Не можем да си представим обстановка, при която Стената на рева да не е част от Израел ", сподели въпросният източник, поискал анонимност, преди визитата на вицепрезидента на Съединени американски щати Майк Пенс в района идната седмица.

Стената на рева, остатъците от западната стена на Втория храм в Ерусалим, е свещено място за почитателите на юдаизма. Тя се намира на място в града, което е точка на религиозно напрежение сред евреите и мюсюлманите. Първите го назовават Храмовия рид, а вторите - Благородното светилище.

Представителят на Вашингтон разяснява, че Тръмп е потвърдил с признаването на Ерусалим за столица на Израел, че държи на думата си, и настоя, че президентът е зает с постигането на мир.



"Очаквахме гневните реакции, само че ще продължим да работим крепко по нашия проект... Разбираме, че палестинците може да имат потребност от дребен интервал на отрезвяване, само че няма проблем... Така че ние ще сме подготвени, когато палестинците станат подготвени да възобновят договарянията, само че в това време ни чака доста работа ", сподели представителят на американското държавно управление.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР