САЩ предупредиха Египет за възможните негативни последици от придобиването на

...
САЩ предупредиха Египет за възможните негативни последици от придобиването на
Коментари Харесай

САЩ към Египет: Не купувайте Су-35 от Русия

САЩ предизвестиха Египет за вероятните отрицателни последствия от придобиването на Кайро от съветски изтребители Су-35. Това се показва в писмо, изпратено в сряда до министъра на защитата и военната промишленост на Египет, генерал-полковник Мохамед Заки от държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео и министъра на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър.

" Новите огромни покупко-продажби за доставка на оръжие от Русия могат да попречат на бъдещите транзакции сред Съединени американски щати и Египет в тази област, както и помощ за сигурност ", се споделя в документа, представен от в. " Уолстрийт джърнъл ".

Предложената договорка сред Египет и Русия може да докара до налагането на наказания на Кайро от Вашингтон.

" Уолстрийт джърнъл " акцентира, че писмото от Помпео и Еспър е изпратено на фона на посещаване в Кайро на съветския министър на защитата Сергей Шойгу.

През май тази година Помпео към този момент разгласи, че Съединени американски щати разчитат на отхвърли на Египет да закупи Су-35 от Русия.

" Разяснихме, че в случай че тези системи бъдат закупени, глобите ще бъдат наложени. Получихме уверения от тях, че схващат вероятните последствия. Надяваме се, че те няма да решат да създадат тази покупка ", разкрива обстановката пред в. " Уолстрийт джърнъл " поискал анонимност източник.

Законът за противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания е подписан от американския президент Доналд Тръмп на 2 август 2017 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР