САЩ представят днес новия си стратегически бомбардировач по технологията стелт

...
САЩ представят днес новия си стратегически бомбардировач по технологията стелт
Коментари Харесай

САЩ представиха новия си стратегически бомбардировач по технологията стелт

САЩ показват през днешния ден новия си стратегически бомбардировач по технологията стелт В-21 " Рейдър ", предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Машината може да лети и без екипаж и да прави нуклеарни удари с огромен обхват, както и да употребява типичен въоръжения.

Церемонията по показване на машината ще бъде в Палмдейл в Калифорния, а бомбардировачът ще извърши първи полет през 2023 година

В-21 ще бъде гръбнакът на нашите бъдещи бомбардировачески сили. Благодарение на обсега и способността му достъп и мощта му, той ще може да прониква до най-труднодостъпни места и ще може да доближава която и да е цел в света, споделя Ан Шефанек, представител на американските военно-въздушни сили.

Машината е създадена от компанията " Нортроп груман " и се счита, че една численост от нея коства 700 милиона $. Това е първи бомбардировач, поръчан от американската войска от десетилетия насам.  Пентагонът планува да поръча минимум 100 екземпляра от бомбардировача, чието име идва от рейда на полковник Джеймс Дулитъл за бомбардиране на Токио през 1942 година - първи американски удар по японска територия през Втората международна война в отговор на японската въздушна офанзива по базата " Пърл харбър " в Хавай, осъществена година по-рано.

Новият бомбардировач е планиран по този начин, че към него да бъдат добавяни и нови технологии в бъдеще.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР