САЩ предприеха в края на миналата седмица поредица от малки

...
САЩ предприеха в края на миналата седмица поредица от малки
Коментари Харесай

В САЩ започна акция срещу мигранти в десетки градове

САЩ започнаха в края на предходната седмица поредност от дребни по мащаб интервенции за задържане на фамилии без документи, с които стартира осъществяването на проекта на президента Доналд Тръмп за депортиране на хиляди противозаконни имигранти, заяви Българска телеграфна агенция.

Операциите ще продължат няколко дни, ще обзет 10 градове и евентуално ще обиден стотици фамилии, за които е издадена правосъдна заповед за депортиране.

Целта е да бъде стеснен засиленият приток на фамилии от Централна Америка, които бягат от бедността и бандитската престъпност в родните си страни и доста от тях желаят да получат леговище в Съединени американски щати. Очакваха се всеобщи арести, само че до неделя вечер бе обявено единствено за лимитирани интервенции в няколко града.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио сподели, че в събота в града са били осъществени три интервенции на имиграционните служби, само че не се оповестява за задържани. Де Блазио, който е претендент от демократите за президентските избори през 2020 година, съобщи, че това е политически акт на президента, който се бори за преизбиране.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР