САЩ предложиха помощ на здравния екип на британския премиер Борис

...
САЩ предложиха помощ на здравния екип на британския премиер Борис
Коментари Харесай

Световни лидери се молят за Борис Джонсън, Тръмп изпрати лекари да го спасяват

Съединени американски щати предложиха помощ на здравния екип на английския министър председател Борис Джонсън, съобщи президентът Доналд Тръмп, представен от международните организации.

„ Ще забележим дали можем да помогнем. Свързахме се с всички лекари на Борис “, сподели Тръмп на конференция.

Президентът на Съединени американски щати добави, че компании, работещи по създаването на лекуване за Ковид-19, „ са пристигнали в Лондон “ и са подготвени да окажат подпомагане, съобщи ДПА.

„ Всички американци се молят за неговото възобновяване “, съобщи Тръмп. По-рано през вчерашния ден Тръмп беседва с ръководители на фармацевтични и биотехнологични компании, с цел да разиска с тях напредъка в създаването на лекуване на ковид, напомня Ройтерс, като цитира туит на прессекретаря на Белия дом Стефани Гришам.

Извънредно от Острова: Борис Джонсън е признат в интензивно поделение!

Редица международни водачи пожелаха бързо възобновяване на английския министър председател Борис Джонсън, съобщи Франс прес.

В Туитър ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пожела на Борис Джонсън „ бързо и цялостно възобновяване “.

Главният договарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние, който е под карантина, откакто даде позитивен тест за ковид, написа: „ Моите мисли са с Вас и фамилията Ви! “.

Генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус написа в Туитър: „ Тази вечер мислите ми са с моя другар Борис Джонсън, на който адресирам сърдечни благопожелания, до момента в който води битка с ковид “.

Също в Туитър генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пожела:
„ Много мощ, Борис, и се оправяй бързо! “.

Външният министър на Англия Доминик Рааб поема функционалностите на инфектирания с ковид английски министър председател Борис Джонсън, който е в интензивно поделение след утежняване на положението му.

Премиерът беше признат преди едно денонощие в болничното заведение „ Свети Томас “ откакто високата температура и кашлицата му не отшумяха през 10-дневната му самоизолация на „ Даунинг стрийт “ 10.

По-рано в понеделник бе обявено, че министър председателят е в положително въодушевление, само че след утежняването на положението, изразено в проблеми с дишането, по съвет на медицинския му екип той е бил изместен в интензивно поделение. Засега няма детайлности какво тъкмо е подхванал екипа.

В декларация на кабинета на премиера се споделя, че Джонсън е помолил външния министър Доминик Рааб да поеме функционалностите му като държавен глава, "където това се постанова ".

План "Б " или кой ще ръководи Англия, в случай че COVID-19 пребори Борис Джонсън ВИДЕО

„ Работата на държавното управление ще продължи. Премиерът е в сигурни ръце с брилянтен екип в болничното заведение „ Сейнт Томас “. Фокусът на държавното управление ще продължава да е следване на насоките и проектите на премиера, с цел да се подсигурява, че ще победим ковид и страната ще се оправи с това предизвикателство “, сподели Рааб в късото си изказване за медиите.

В очакване на вести към здравословното положение на премиера Борис Джонсън, който нощес постъпи в болница с неотшумяващи към този момент 10 дни признаци на ковид, британците научиха, че жертвите за последното денонощие са 439. Така общият брой смъртни случаи в страната става 5373.

Общо са тествани 208 837 души, от които позитивните са 51 608, заяви здравното министерство. Данните за през вчерашния ден бяха са 47 806 случая на Covid-19.

Кметът на Лондон Садик Хан удостовери, че 10 от жертвите са чиновници в публичния превоз. В същото време управляващите не престават да изпитват компликации в убеждаването на хората да стоят по домовете си на хубавото време над Британските острови.

Това се случва макар обстоятелството, че 24 милиона британци са гледали изключителното послание на кралицата към нацията, в което тя прикани за самодисциплина и неотстъпчивост в битката с пандемията .

Затварянето на парковете и останалите открити площи в градовете ще бъдат последна и последна мярка в границите на карантината, съобщи министърът на жилищната политика, локалните общности и локалното самоуправление Робърт Дженрик.

В неделя министърът на опазването на здравето Мат Ханкок предизвести, че пикниците и слънчевите бани не се броят за физическа интензивност и са в нарушаване на наредбите на държавното управление. Брокуел парк в лондонския квартал Ламбет даже през вчерашния ден затвори за гости, откакто бе наводнен от хора в събота.

Пикът на пандемията се чака в края на седмицата, когато е Великден, само че първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд към този момент изрази мнение, че карантината би трябвало да продължи и след великденските празници.

Същевременно от ден на ден се ускоряват настояванията за показване на проект за излизане от режима на ограничавания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР