САЩ повдигнаха обвинения срещу основателя на WikiLeaks Джулиан Асанж, който

...
САЩ повдигнаха обвинения срещу основателя на WikiLeaks Джулиан Асанж, който
Коментари Харесай

САЩ повдигнаха обвинения срещу основателя на WikiLeaks

САЩ повдигнаха обвинявания против създателя на WikiLeaks Джулиан Асанж, който от 2012 година е на територията на еквадорското посолство в Лондон. Това заяви вестник Washington Post, който се оказа, че има документи, отнасящи се до обвиняванията против Асанж.
Американското министерство на правораздаването не възнамерява да разкрива информация за обвиняванията против Асанж, само че един от помощните прокурори Келен Дуайър неумишлено е разкрил тази информация.
Източници на Washington Post потвърдиха, че създателят на уеб страницата е упрекнат и че тази информация не е публично оповестена.
Вероятно главните обвинявания ще бъдат поради публикация за шпионаж, съобщи The Wall Street Journal, представен от ТАСС.
Джулиан Асанж се намира от 2012 година на територията на еквадорското посолство в Лондон, където е получил леговище.
По този метод създателят на WikiLeaks се пробва да избегне екстрадицията в Швеция, където е издадена заповед за арестуването му по отношение на изказвания за " полова насила и тормоз " и обезчестяване.
Основният проблем на Асанж бе, че Швеция ще го депортира в Съединените щати, където австралиецът е изправен пред 35 години затвор или смъртно наказване за издание на секретни документи от Държавния департамент. Обвиненията създателя на WikiLeaks отхвърля и ги назовава политически стимулирани.
През март тази година управляващите в Еквадор лишиха Асанж от връзки - достъп до интернет и телефон. Тази стъпка в Кито се изяснява с обстоятелството, че Асанж продължава да прави политически изказвания.
Самият създател на WikiLeaks съобщи, че еквадорските управляващи се пробват да го лишат от правото на леговище и да го предадат на Съединени американски щати, след което заведе дело в съда, който обаче отхвърли претенциите на Асанж против Кито.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР