САЩ потвърдиха подкрепата си за присъединяването на Северна Македония към

...
САЩ потвърдиха подкрепата си за присъединяването на Северна Македония към
Коментари Харесай

САЩ потвърдиха подкрепата си за присъединяването на РСМ към ЕС

САЩ потвърдиха поддръжката си за присъединението на Северна Македония към Европейския съюз по време на среща във Вашингтон, заяви Държавният департамент.

В изказване на представителя Матю Милър се споделя, че държавният секретар Антъни Блинкен се е срещнал в американската столица с министър-председателя на Северна Македония Димитър Ковачевски и с министъра на външните работи Буяр Османи, съобщи АА. 
 
" Секретарят Блинкен и министър-председателят Ковачевски подчертаха мощната поддръжка на Съединени американски щати и смисъла на присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз за страната и района на Западните Балкани ", сподели Милър.

" Секретарят посочи значимия принос и водещата роля на Северна Македония за поощряване на мира и стабилността в Западните Балкани и в поддръжка на Украйна, изключително по време на председателството на ОССЕ ", сподели той. 
 
Блинкен означи и мощното двустранно съдействие сред Съединени американски щати и Северна Македония и акцентира смисъла на укрепването на демократичните институции, промяната на правовата страна и енергийната сигурност, се показва в изказването.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР