САЩ постигна много трудна и драматична победа над Турция на

...
САЩ постигна много трудна и драматична победа над Турция на
Коментари Харесай

САЩ едва оцеля срещу Турция

САЩ реализира доста сложна и трагична победа над Турция на Световното състезание по баскетбол. Янките се постановиха с 93:92 след продължение.

Така възпитаниците на Грег Попович си осигуриха присъединяване в идващия стадий на конкуренцията. Турция е с балана 1-1 и след два дни ще се изправи против Чехия в пряк конфликт за продължение напред.

Южните ни съседи притискаха американците през целия дуел и не им позволяваха да се откъснат с огромна разлика.

Драмата продължи и през последната част, като Турция на няколко пъти стигаше до тъждество, само че по този начин и не успяваше да поведе. 12.3 секунди преди края обратът обаче бе факт. Героят на отбора в този мач Ерсан Илясова изведе своя отбор за първи път напред в мача при 81:79. В оставащото време Джеди Осман фаулира Джейсън Тейтъм след пукотевица от тройката. Баскетболистът на Съединени американски щати получи правото да извърши три наказателни удара. Той пропусна втория, само че вкара останалите два.

Баскетболистите на Уфук Саръджа дръпнаха с 5 точки в добавеното време, само че не съумяха да задържат дълго задатъка си. Последваха нови замени на водачеството, а 9 секунди преди края Турция бе напред с 92:91. В оставащото време обаче южните ни съседи изпуснаха общо четири наказателни удара, а 2.1 секунди преди сирената Крис Мидълтън бе прецизен на два пъти от фаула и даде преднина на Съединени американски щати при 93:92. Саръджа взе спиране, само че след него Ерсан Илясова не съумя да вкара от тройката и успеха бе за американците.

Крис Мидълтън бе най-резултатен за спечелилите с 15 точки. Кемба Уокър вкара 14 точки, по 11 имат Джо Харис, Джейсън Тейтъм (11 борби) и Майлс Търнър.

За Турция над всички бе Ерсан Илясова с 23 точки и 14 битки.
 Доминикана изхвърли Германия от Световното по баскетбол
Доминикана изхвърли Германия от Световното по баскетбол

Нова Зеландия победи Черна гора, Австралия се изтеза със Сенегал
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР