САЩ поставиха открито въпроса за участието на Бундесвера във военна

...
САЩ поставиха открито въпроса за участието на Бундесвера във военна
Коментари Харесай

Das Handelsblatt: САЩ оказват натиск върху Германия за включването на Бундесвера в кампанията срещу Сирия

САЩ сложиха намерено въпроса за присъединяване на Бундесвера във военна интервенция в Сирия, ако държавните сили на президента Башар Асад употребят химическо оръжие против цивилното население. Това написа немското издание Das Handelsblatt.
" Най-добрият метод да бъде демонстрирана политическа поддръжка не е речта, а военната взаимност “, съобщи специфичният делегат на Съединени американски щати за Сирия Джеймс Джефри, който бе на посещаване в Берлин. Съединени американски щати ще се опитат да получат допустимо най-широка поддръжка за възможното нанасяне на нови удари в Сирия, изясни дипломатът.
Подкрепата на съдружниците от НАТО е значима за Съединени американски щати и най-много – политически стимулирана.
" Става въпрос и за вътрешна политика. Би било потребно, в случай че президентът (на Съединени американски щати Доналд Тръмп) може да каже, че и други стоят до нас ", акцентира Джефри, като направи паралел с войната в Ирак през 2003 година Тогава Германия и Франция отхвърлиха да се включат в акцията.
" Това беше огромен проблем за нас във вътрешно отношение ", увери американският политик.
За Германия обаче тематиката е проблематична и към този момент провокира изострен спор, в което бе намесено и името на посланика на Съединени американски щати в Германия – Ричард Гренел, който е посетил Министерството на защитата на Федерална Република Германия – най-малко съгласно медийните отчети.
Голямата коалиция остава разграничена по въпроса. Председателят на Германската социалдемократическа партия Андреа Налес отхвърли изрично присъединяване на Бундесвера. Канцлерът Ангела Меркел (ХДС) се стреми да остави въпроса отворен – най-малко до момента в който не се стигне до приложимост на химическо оръжие в Сирия.
Превод: Агенция " Фокус "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР