"САЩ полагат усилия да смалят историческата роля на Русия и

...
"САЩ полагат усилия да смалят историческата роля на Русия и
Коментари Харесай

Руски политик: САЩ искат дигитален колониализъм

"САЩ поставят старания да смалят историческата роля на Русия и страните от Общността на самостоятелните страни (ОНД) като поръчител на стабилността в Евразия, да преформатират паметта " на хората в тези страни и да разрушат световната система за интернационална сигурност. Освен това Щатите "възпрепятстват опитите за реализиране на националния суверенитет в киберпространството и интензивно пропагандират там американския метод на живот ". Това обявиха през вчерашния ден представители на съветски ведомства пред шефовете на Съветите за сигурност на страните от Оперативно-наблюдателно дело, заседавали при закрити врата в Москва, написа в. "Комерсант ".

Руският всекидневник цитира изпълнителния секретар на Оперативно-наблюдателно дело Сергей Лебедев, обвинил Съединени американски щати и съдружниците им, че водят политика на силов диктат в интернационалните работи. След разпадането на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват (ДРСМО) под прицела на Съединени американски щати може да се озове цяла Беларус и по-голямата част от Русия, предизвестил Валерий Семериков, и. д. общоприет секретар на Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКС). "Именно Съединени американски щати погребаха ДРСМО, което изправи света пред рискова линия, заплашен от пълномащабна оръжейна конкуренция ", е декларирал заместник-външният министър на Русия Сергей Рябков.

НАТО добави космоса в листата на своите оперативни полета

"Стратегическата цел на Съединени американски щати е да заемат преобладаваща позиция в киберпространството посредством цифров колониализъм ", изтъкнал е Олег Храмов, заместник-секретар на съветския Съвет за сигурност. "Вашингтон има най-големия запас от химически оръжия в света - съвсем 2000 тона, само че нееднократно отсрочва унищожаването им, мотивирайки се по-специално с дефицит на средства, нещо голословно за най-богатата страна в света ", е отбелязал Игор Кирилов, шеф на съветските войски за радиационна, химическа и биологическа отбрана.

В. "Росийская газета " цитира секретаря на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев, съгласно който е изключително тревожна активността на Пентагона, изграждащ по целия свят и най-много в страни от Оперативно-наблюдателно дело лаборатории, в които се изследват инфекциозни заболявания и може да се основават биологически оръжия.

Русия към НАТО: Купете си исторически книги

В отчет за биологическите закани Анна Попова, началник на съветската федерална работа Роспотребнадзор, декларирала, че не упреква никого, само че демонстрирала карта с обозначени над 200 американски биологически лаборатории в целия свят. И друга карта, показваща огнища на рискови болести и поява на вируси в разнообразни страни през последните години. "И ето - картите необичайно за какво съответстваха ", прибавя московският официоз.

"Вашингтон натисна до дъно сътрудниците си в НАТО и издейства от тях да признаят космоса за свое пълноценно оперативно поле наред с наземното, въздушното, морското и кибернетичното пространство ", разяснява "Росийская газета " в различен материал вчерашната среща на външните министри от пакта в Брюксел. "Алиансът отвори директен път към по-нататъшна милитаризация на космоса ", се споделя в публикацията.

Русия има с какво да отвърне на дейностите на НАТО, която сплотява военнокосмическия си капацитет, написа изданието. Според негови специалисти, в случай че бъдат застрашени съветските национални ползи, Москва може да възобнови работата по руските планове за лазерни и кинетични оръжия, предопределени да унищожават галактически апарати. А наскоро Русия сложи на бойно дежурство лазерния комплекс "Пересвет " и зенитно-ракетната система С-500, способна да поразява цели в близкия космос, припомня "Росийская газета ".

Ексгенерал от НАТО: Путин чака своя късмет, с цел да възпламени Балканите

След края на Студената война изчезнаха изцяло двата съществени аргумента, оправдавали съществуването на НАТО, написа в репортаж за форума в. "Независимая газета ". Руският всекидневник твърди, че страните от алианса към този момент нямат зложелател, надлежно няма и потребност да се бранят от експанзия. Но незабавно прибавя, че галактическите доспехи на европейските рицари надали ще ги спасят от преобразяване в радиоактивен облак.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР