САЩ поискаха съд за Путин и изключването на Русия от

...
САЩ поискаха съд за Путин и изключването на Русия от
Коментари Харесай

Този човек е жесток. Байдън поиска съд за Путин и изключване на Русия от Съвета на ООН за правата на човека

САЩ желаеха съд за Путин и изключването на Русия от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, а пет западни страни изгониха съветски дипломати. Това са единствено част от реакциите на – дребен украински град до Киев, в който след изтеглянето на украинската войска бяха открити десетки тела на убити цивилни.

Американският президент Джо Байдън, който по-рано беше подложен на критика за това, че е нарекъл Владимир Путин военнопрестъпник, повтори определението, което беше дал. Той добави, че съветският президент би трябвало да бъде съден за военни закононарушения.
 Трупове по улиците и всеобщи гробове. Какво остава след съветската войска  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

По-рано Байдън призоваваше да се проверяват такива закононарушения в Украйна, без да показва категорично, че самият Путин би трябвало да бъде съден за тях.

„ Този човек е нечовечен, а това, което е ставало в Буча, е скандално “, сподели Байдън.

На 31 март съветската войска напусна Буча, след което украинските бойци и служители на реда ревизираха града за мини и укриващи се бойци. На 2 април Агенция Франс прес и разгласиха първите фотоси и видеокадри от града, който беше под съветска окупация повече от месец. Те демонстрираха тела на убити цивилни, изоставени на пътя и всеобщ гроб.

В неделя и понеделник бяха открити други убити – този път в мазетата на постройките. В тях бяха открити убити голи дами и мъже, разстреляни в тила.

Москва отхвърля, че убийствата са породени от нейни бойци, дефинира описа за закононарушенията като режисура и организира следствие против разпространителите на информацията.

На този декор Лондон и Вашингтон желаеха Русия да бъде изключена от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида. Американската посланичка в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфилд дефинира това участие като фарс.

За да може Русия да загуби участието си в съвета, са нужни гласовете на повече от две трети от страните членки на организацията. В Организация на обединените нации членуват 193 страни.

Реакциите на разкритията от Буча бяха съпроводени и от решението на 5 западни страни да изгонят съветски дипломати от своята територия. Решението е на Германия, Франция, Латвия, Литва и Дания.

Германия разгласи за нежелани 40 съветски дипломати, а Франция – 35. Литва изгони самия дипломат на Руската федерация, а Латвия сподели, че „ понижава дипломатическите си връзки с Русия “. Във вторник Дания изгони 15 дипломати на Москва с аргумента, че офицери на съветските служби не могат да шпионират на датска територия.

Германският външен министър Аналена Бербок сподели, че решението е в отговор на „ немислимата грубост “ на Кремъл в Украйна. Тя добави, че изгонените дипломати са работили „ против нашите свободи, против сплотеността на нашето общество “.

Френското външно министерство уточни, че става дума за отговор точно на убийствата в Буча.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР