САЩ поискаха от ООН да спре петролните доставки за Северна

...
САЩ поискаха от ООН да спре петролните доставки за Северна
Коментари Харесай

САЩ поискаха от ООН да спре петролните доставки за Северна Корея

САЩ желаеха от Организация на обединените нации да спре петролните доставки за Северна Корея. Вашингтон внесе документ в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации документ, направен от американските разследващи служби, в който се показва, че са засекли нелегално прекачване на нефт сред кораби в намерено море.

Съединените щати обявиха, че Северна Корея към този момент е надхвърлила годишния си предел за импорт на нефт и желаеха от Организация на обединените нации да подреди неотложно прекъсване на всички доставки в страната.

Вашингтон показва своята решителност да продължи натиска по отношение на Северна Корея като употребява съществуващите стопански наказания, с цел да я накара да се откаже от нуклеарните си оръжия.

Съединени американски щати упрекнаха страната, че нарушава глобите на Организация на обединените нации за ограничаване на вноса на модифициран нефт посредством нелегално прекачване на нефт сред кораби в намерено море. В документ, импортиран от Вашингтон в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, направен от американските разследващи служби, се твърди, че това се е случило най-малко 89 пъти през първите пет месеца на годината.

Според данните в отчета, представен от американските медии, даже в случай че танкерите са носили единствено една трета от цялостния си товар, Северна Корея към този момент е надхвърлила годишната си квота от 500 000 барела.

В писмо, съпътстващо отчета, Вашингтон желае от Комитета по глобите да уведоми всяка страна в Организацията на обединените народи, че Северна Корея е направила нарушаване. Тя също насочва искане към комисията да призове за " засилена зоркост " против опитите за заобикаляне на глобите посредством прекачване на нефт от транспортен съд на транспортен съд - нещо, което е било запечатано на фотоси, направени от разследващите служби на Съединени американски щати и Япония. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР