САЩ по време на президента Доналд Тръмп /от януари 2017

...
САЩ по време на президента Доналд Тръмп /от януари 2017
Коментари Харесай

При Тръмп САЩ са приели най-малко бежанци от 15 години


Съединени американски щати по време на президента Доналд Тръмп /от януари 2017 г./ са приели 29 022 бежанци, което е най-ниският индикатор за последните 15 години. Това оповестява „ Ю Ес Ей Тудей “, базирайки се на данните от Държавния департамент.

За финален път на толкоз малко хора, стремящи се да получат леговище в Съединени американски щати, е разрешено да влязат в страната през 2002 година Тогава значително са били забавени потоците със законна имиграция поради терористичните атентати на „ Ал Кайда “ от 11 септември 2001 година

„ След това квотите за приемането на бежанци при президентите Джордж Буш младши и Барак Обама се колебаеха сред 70 000 и 80 000 души годишно. През 2016 година в Съединени американски щати по тази стратегия, която се популяризира на тези, които са подложени на гонения в своите страни по политически, национални, религиозни или други претекстове, са влезнали 94,8 хиляди души “, написа вестникът.

Той напомня, че Тръмп още по време на предизборната си акция е заречен да ожесточи имиграционната политика. През 2015 година той даже се разгласи за цялостната възбрана на всички мюсюлмани да влизат в Съединени американски щати. Само седмица откакто влезе в Белия дом на 20 януари 2017 година Тръмп подписа документ за укрепването на публичната сигурност в Съединени американски щати. Указът предвиждаше прекъсване на приема на бежанци за 120 дни. Президентът счита, че в страната могат да влязат терористи, които се показват за бежанци.

През октомври Тръмп подписа нов документ, който открива квота за приема на не повече от 45 000 бежанци през 2018 финансова година, която стартира на 1 октомври 2017 година Гражданите на 11 страни в действителност са изцяло лишени от достъп до Съединени американски щати. Това са Египет, Иран, Ирак, Либия, Мали, КНДР, Сомалия, Сирия, Йемен, Судан и Южен Судан. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР