САЩ планират продажби за Тайван на до седем основни оръжейни

...
САЩ планират продажби за Тайван на до седем основни оръжейни
Коментари Харесай

САЩ започват да въоръжават Крепостта Тайван срещу Китай

Съединени американски щати възнамеряват продажби за Тайван на до седем съществени оръжейни системи , в това число мини, крилати ракети и безпилотни летателни апарати, обявиха четирима осведомени с полемиките, до момента в който а дминистрацията на Тръмп ускорява натиска върху Китай , оповестява " Ройтерс ".

Извършването на седем продажби едновременно е казус, след години, в които американските военни продажби за острова бяха разпределени и деликатно калибрирани, с цел да се сведе до най-малко напрежението с Пекин.

Но администрацията на Тръмп стана по-агресивна с Китай през 2020 година поради обвиняванията в шпионаж, продължителната комерсиална война и разногласията за разпространяването на новия ковид.

В същото време желанието на Тайван да купува оръжия се ускори , откакто президентът Цай Инг-вен бе избрана отново през януари и трансформира укрепването на защитата на Тайван в главен приоритет .
 Съединени американски щати желае да сътвори мощен съюз -
Съединени американски щати желае да сътвори мощен съюз - " Азиатско НАТО "

Защото Китай към този момент е настигнал Съединени американски щати и даже ги надминава в основни военни области

Вашингтон става припрян да сътвори боен контраст на китайските сили , опирайки се на напъните, известни в Пентагона като " Крепостта Тайван ", защото военните сили на Пекин стават все по-агресивни в района.

Тайванската войска е добре подготвена и добре оборудвана с най-вече американски активи, само че Китай има голямо числено предимство и лично съоръжение .

Пакетите с оръжия от Lockheed Martin Co LMT.N, Boeing BA.N и General Atomics се в процеса на експорт, оповестиха трима осведомени със положението на покупко-продажбите на Capitol Hill, а до седмици се чака съобщение до Конгреса.

Един източник в сектора съобщи, че президентът Доналд Тръмп ще бъде осведомен за пакетите тази седмица от държавния секретар Майк Помпео . Някои от покупко-продажбите са поискани от Тайван преди повече от година, само че занапред минават през процеса на утвърждение. Говорител на Държавния департамент отхвърли коментар.

Висш американски чиновник, цитирайки твърдостта на Китай в Тайванския пролив, споделя: " Днес няма равновесие. Нещата излизат от баланс. И мисля, че това е рисково . "
 Геополитическото бъдеще на света - който не е със Съединени американски щати е срещу Съединени американски щати, приказката свърши
Геополитическото бъдеще на света - който не е със Съединени американски щати е срещу Съединени американски щати, приказката свърши

Неутралната позиция на Европейски Съюз и Германия не е съюзна, новият съюз е на Англосферата

Белият дом на Тръмп постави старания да изнася оръжия за съдружници на Съединени американски щати, пробвайки се да укрепи отбраната си , да понижи зависимостта от американските войски, като в същото време подтиква американските компании и работни места.

Докато се бори за преизбиране на 3 ноември, последователите на Тръмп и републиканците ускориха реториката си против Пекин и се пробваха да изобразят демократичния конкурент Джо Байдън като мек към Китай.

Други фактори включват по-големия бюджет за защита на Тайван и страха в Тайван, че в случай че Тръмп загуби, Байдън ще бъде по-малко подготвен да им продаде най-модерните оръжия на Съединени американски щати.

Интересът на Тайван към американското оръжие и съоръжение не е нов. Островът укрепва защитата си в лицето на това, което счита за все по-заплашителни дейности на Пекин , като постоянни китайски Военновъздушни сили и Военноморски сили учения край Тайван.
 В Китай: Военните провокации на Съединени американски щати могат да им докарат човешки жертви
В Китай: Военните провокации на Съединени американски щати могат да им докарат човешки жертви

Съединени американски щати би трябвало душевен да се приготвят - ще потъват кораби, ще изчезват самолети и ще погребват бойци в непозната земя

Високопоставеният представител на Съединени американски щати съобщи, че увеличените разноски за защита на Тайван са добра стъпка, само че би трябвало да се направи повече .

" Честно казано, Тайван би трябвало да направи повече, с цел да подсигурява, че локалните поданици имат способността да възпират китайската експанзия ", споделя служителят.

Дронове , които могат да виждат над хоризонта за наблюдаване и ориентиране, дружно с съвременни ракети и крайбрежна защита, които включват интелигентни мини и качества срещу подводници за възпрепятстване на морска инвазия, са обсъждани на най-високи равнища, с цел да превърннат Тайван в сложна цел, като " таралеж ", съгласно източници в промишлеността и Конгреса.
 Япония се готви за война, сухопътни и ракетни офанзиви за първи път от ВСВ
Япония се готви за война, сухопътни и ракетни офанзиви за първи път от ВСВ

С Tomahawk с обхват 2500 км стига до огромна част от Китай и съветския отдалечен изток

Произведената от Lockheed Martin артилерийска ракетна система с висока подвижност (HIMARS), всъщност основана на камиони, е измежду оръжията, които Тайван желае , споделиха осведомени с договарянията. Тайван също се стреми да закупи модерни противотанкови ракети .

В началото на август " Ройтерс " заяви, че Вашингтон договаря за продажбата на най-малко четири от огромните си дронове на Тайван за към 600 милиона $.

Също по този начин се разискват наземно основани противокорабни ракети " Харпун " на Boeing, които да служат като крайбрежна отбрана против крилати ракети.

Други системи включват " подводни морски мини и други качества за въздържане на десант или бърза офанзива ", разяснява де факто посланикът на Тайван в Съединени американски щати.
 Еспър: Съединени американски щати готви сили против Китай и Русия във всяка точка на света Обновена
Еспър: Съединени американски щати готви сили против Китай и Русия във всяка точка на света

Много страни " желаят да са в екипа на Съединени американски щати, тъй като почита народите и техния суверенитет "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР