САЩ планират да съкратят военното си присъствие в Афганистан до

...
САЩ планират да съкратят военното си присъствие в Афганистан до
Коментари Харесай

До края на ноември военните на САЩ в Афганистан ще бъдат намалени под 5000

САЩ възнамеряват да съкратят военното си наличие в Афганистан до "по-малко от 5000 " военни до края на ноември, заяви американският министър на защитата Марк Еспър в излъчено през вчерашния ден изявление по телевизия "Фокс нюз ", съобщи Ройтерс.

Понастоящем Съединени американски щати имат към 8600 бойци в Афганистан, съобщи Българска телеграфна агенция.

В излъчено в понеделник от "Аксиос " изявление американският президент Доналд Тръмп сподели, че Съединени американски щати възнамеряват да понижат броя на военните си до към 4000.

На 29 февруари Съединени американски щати и придвижването "Талибан " подписаха в Доха спокойно съглашение. Съгласно договореностите, Съединени американски щати и съдружниците им и интернационалната коалиция ще изведат в границите на 14 месеца всички войски от Афганистан.

Талибаните от своя страна подсигуряват, че няма да употребяват територията на Афганистан за дейности, застрашаващи сигурността на Съединени американски щати и съдружниците им.

До началото на междуафганистанските договаряния за непрекъснато и всеобхватно преустановяване на огъня, като мярка за подсилване на доверието следва да бъдат освободени до 5000 последователи на талибаните и до 1000 души, държани от тях като пандизчии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР