САЩ оттегли официално предложението си са продаде на Турция системите

...
САЩ оттегли официално предложението си са продаде на Турция системите
Коментари Харесай

САЩ оттегли офертата си към Турция за Пейтриът

САЩ отдръпна публично предлагането си са продаде на Турция системите за противоракетна защита " Пейтриът " като опция на съветските противовъздушни системи С-400, оповестява " Спутник ".

" Неколкократно обяснихме на Турция, че последната ни оферта за продажба на системите " Пейтриът " ще бъде оттеглена, в случай че одобряват доставката на С-400. Предложението ни за " Пейтриът " изтече ", съобщи източник на американското държавно управление.

Припомняме, през юли Русия стартира да доставя на Турция елементи за противовъздушните системи С-400 според контракт за 2,5 млн. $, подписан през декември 2017 година

Покупката на С-400 породи напрежение сред Анкара и Вашингтон, който настоя Турция да се откаже от съветското въоръжение и вместо С-400 да закупи американските системи " Пейтриът ".

Съединени американски щати неколкократно заплаши Турция, че ще й наложи наказания и ще прекъсне доставката на американските изтребители Ф-35, в случай че Анкара не се откаже от покупката на съветските С-400. Пентагонът съобщи, че ще изключи Турция от програмата за произвеждане на изтребителите Ф-35 до март следващата година.

От своя страна Анкара, член на НАТО, неведнъж увери, че няма да се откаже от закупуването на С-400 без значение от натиска на Съединени американски щати, който предизвестява, че съветските системи не са съвместими със стандартите на Атлантическия алианс. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР