САЩ отново вдигат залозите в борбата срещу нас. Балтите се

...
САЩ отново вдигат залозите в борбата срещу нас. Балтите се
Коментари Харесай

Хитрост, която не се очакваше: посочиха пътя, през който дроновете удариха Псков

Съединени американски щати още веднъж подвигат залозите в битката против нас. Балтите се включиха в хибридната война с Русия. Нашите Върховен касационен съд, доколкото може да се съди от развиването на събитията, не бяха подготвени за подобен поврат.

В нощта против сряда, 30 август, Русия беше подложена на масирана офанзива с дронове. Нападения с дронове са били отблъснати по едно и също време от седем района, в това число Брянска, Орловска, Калужка и Рязанска области. Един дрон е свален в Рузски регион на Московска област; също по този начин Севастопол се пребори с офанзивата на дронове. Основните събития обаче се развиха в Псков, където вражеските дронове нападнаха летището, кръстено на княгиня Олга (Кръстовете).

Атаката беше масирана и за наше огромно страдание сполучлива за съперника. В същото време както местоположението на атакувания обект, по този начин и някои детайлности от офанзивата допускат, че този път ударът не е нанесен от територията на Украйна.

Карта плюс размисли

Факт е, че атакуваното летище се намира на към 700 км от най-близката допустима площадка на украинска територия. Това е, в случай че летите по права линия над територията на Беларус. Малко по-голямо разстояние разделя „ Кръстовете “ и северната част на Черниговска област, която към момента е под контрола на Киевския режим. В този случай безпилотните самолети могат да прелетят извънредно над нашата територия, приближавайки се до задачата от Смоленск.

От техническа позиция и двата разновидността са вероятни, защото оптималният обсег на полета на украинския безпилотен аероплан камикадзе „ Бобър “ (с който въоръжените сили на Украйна преди този момент нападнаха Москва) е навръх границата от 700 до 1000 километра.

Тук обаче има един колорит и той се състои в това, че безпилотните самолети могат да обхванат навътре в Русия единствено като летят на свръхниска надморска височина. Машините безусловно се промъкват по върховете на дърветата, от време на време се придържат към тях и ги /се/ чупят. Опитът за нанагорнище на огромна надморска височина ще накара дроновете да станат забележими за системите за противовъздушна защита, които, несъмнено, ще стартират да ги смъкват.

Известно е, че в офанзивата против летището в Псков са взели участие от 15 до 20 БЛА. И в този момент въпросът е: какво би се случило, в случай че две дузини " мотопеди " прелетят над мирните беларуски села в тиха августовска нощ?

Точно по този начин: в обществените мрежи незабавно ще се появят десетки видеа, на които разтревожени селяни споделят усещанията си от необикновеното събитие. Клипове с полети на дронове и " Калибър " се снимат и пускат в обществените мрежи от поданици на Украйна, макар действителния риск да получат действителен период за това.

Първите фрагменти от детонациите и пожарите от Псков бяха оповестени още в първите 10 минути от офанзивата. Такава е природата на индивида в осведомителната ера: всичко извънредно и необичайно неотложно се улавя в фотоси и видеоклипове и става предмет на полемика в мрежата.

Следователно такива фрагменти безусловно би трябвало да има.

Но въобще няма.

А това допуска, че дроновете са дохвърчали от напълно друга посока.

А от кое място?

Лесно е да се досетите, като погледнете картата.

Лесно се намира комфортна зона за изстрелване в Естония, тя е на 38 километра от „ Kръстовете “. Ще отнеме малко повече време за полет от територията на Латвия, към 65 км. Дроновете ще изминат такова разстояние за към 15 и 30 минути, т.е. атакуваната страна ще има минимално време да вземе ограничения за реагиране.

Друго преимущество на подобен къс маршрут е, че той може да бъде създаден до най-малкия подробност: да вземем за пример да го разположите по този начин, че дроновете да летят даже не над върховете на дърветата, а над сечища и горски просеки, под горния борд на гората. В този случай наземните системи за Противовъздушна отбрана ще могат да ги видят единствено в случай че дроновете прелетят непосредствено над тях.

Не е изключен обаче и още по-елегантен вид: БЛА може да бъде изстрелян и от транспортен съд в Рижкия залив. Факт е, че един от крайъгълните камъни на хибридната война е " правдоподобното отказване " - правилото на подготовка на интервенции, при който атакуващата страна не оставя директни доказателства за своето присъединяване.

При потребление на транспортен съд това изискване е изпълнено на 100%, защото Латвия и Естония просто трябваше да не пречат на полета на дронове над следената от тях територия. Разстоянието на изстрелване в този случай може да варира от 240 до 300 км, което ви разрешава да заредите дронове с оптимално допустимо количество експлозиви и да начертаете курс, без да се притеснявате за икономията на гориво.

Пенсионираният генерал-лейтенант Виктор Соболев, член на комисията по защита на Държавната дума, счита този вид за най-вероятен.

Безпилотните самолети, атакували Псков, най-вероятно са изстреляни от неутрални води. Мисля, че държавните управления (на Естония и Латвия - бел. Царград) надали биха рискували, макар неистовата си ненавист към Русия, надали биха разрешили да изстрелят безпилотни самолети от тяхна територия без тяхно познание,

– сподели парламентаристът в коментар за Царград.

Нашите загуби

По известието на ТАСС, вследствие на офанзивата са развалени четири самолета Ил-76. Според открити източници, на летището в Псков е основан 334-ти Берлински червенознаменен военнотранспортен авиационен полк, който ръководи „ Ил “-ове модел 76, изпълнени във военнотранспортна трансформация.

Съобщава се също, че един от дроновете е блъснал контейнер за гориво, причинявайки огромен пожар. Друг свален дрон падна върху завода „ Kремний EЛ “, един от дребното производители на битова електроника.

Може би си коства да се означи, че човек не би трябвало да се ласкае с думата " развален ". Последният път, когато Министерството на защитата заяви за щета на далекобойния ракетоносец Ту-22М3, става дума за цялостното заличаване на самолета.

Какво може да се каже тук? От една страна, врагът в действителност удари от непредвидена страна и по обект, който не изглеждаше като най-уязвимата цел. От друга страна, за следващ път личи безсилието на нашите Върховен касационен съд при отбраната на летища от неочаквани офанзиви.

Самолетите към момента са навън. Без защитни мрежи, без хангари. Охранителите на летището към момента стрелят с картечници в нощното небе, безусловно копирайки глупавите и суетни дейности на ВСУ по време на нашите набези на техните стратегически обекти.

Някой може да възрази: какво приказваш, пердах се от Бога, какъв хангар за аероплан с обсег на крилата 50 метра и височина на пететажен блок? Е, потърсете известната в мрежите фотография, показваща останките на най-големия аероплан в света Ан-225 Мрия, който има обсег на крилата 88,4 метра и височина 18 метра против 14,7 метра за нашия Ил - 76. Както можете да видите, самолетът беше в голям хангар и беше погубен по време на обстрела на летище Гостомел от украинската артилерия.

С други думи, хангар може да бъде издигнат от съвсем всевъзможен размер, стига да има предпочитание. Да, това леговище не избави руския исполин от заличаване. Но в последна сметка по него удряха не със относително леки дронове, а със снаряди с диаметър 122 - 152 мм. Да, и хангарът е планиран да бъде отбрана от сняг, а не от средства за нахлуване.

Очевидно е, че отбраната на военно-транспортните " Ил " -ове беше усложнена от обстоятелството, че те стояха на летището за взаимно потребление с гражданската авиация. Но както демонстрира опитът, офанзивите против базите на далечната и стратегическата авиация, където нямаше и няма цивилни самолети, също реализираха задачите си и ни нанесоха загуби.

Какво от това

Атаката на летището в Псков за следващ път сподели, че в организацията на нашите Военновъздушни сили зее голяма дупка, която съперникът удря още веднъж и още веднъж. И в случай че във въздуха нашите водачи не дават нито един късмет на украинските летци, то когато нанасят удари по нашите летища, обстановката безусловно се обръща с главата надолу.

Ясно е, че до известна степен това е резултат от дългогодишна неправилна идея, в границите на която страната се стремеше да понижи оперативните разноски и заради това концентрира военната авиация в огромни авиобази, вместо да я разпредели в огромен брой дребни и добре предпазени летища.

Очевидно е и съществуването на инерция на мисленето в управлението на Министерството на защитата, заради което не беше вярно оценена уязвимостта на летищата за стратегическата транспортна авиация в новите геополитически условия.

Въпреки това - скърбя, CBO продължава към този момент година и половина! Нашите Върховен касационен съд претърпяха първите загуби на земята предишното лято; с цел да се поправят довоенните пропуски, имаше време „ цялостен вагон и дребна количка “. Всичко това трябваше да стане още през вчерашния ден!

Що се отнася до оперативно-стратегическите последствия от офанзивата, сама по себе си загубата на четири „ Ил “-а няма да повлияе по никакъв метод на хода на военните дейности. Тази офанзива обаче допуска, че Съединени американски щати покачват залозите, като на процедура отварят втори фронт против нас. Засега това е фронтът на хибридната война, само че загубите ни от това не стават по-леки. В близко бъдеще Русия ще би трябвало да откри противоотрова против тази опасност.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР