САЩ остават противници на строителството на „Северен поток 2“ и

...
САЩ остават противници на строителството на „Северен поток 2“ и
Коментари Харесай

САЩ остават противници на „Северен поток 2“ и „Турски поток“


Съединени американски щати остават съперници на строителството на „ Северен поток 2 “ и „ Турски поток “, предопределени за доставката на съветски газ за Европа. Това сподели в понеделник министъра на енергетиката на Съединени американски щати Рик Пери при срещата си с премиера на Украйна Владимир Гройсман.

„ Съединени американски щати остават съперници на строителството на „ Северен поток 2 “ и „ Турски поток “. Гражданите на Украйна и Европа не би трябвало да стават заложници на доставката на енергийни запаси от един източник “, оповестява украинската държавна компания „ Нафтогаз “ на страницата си в Twitter.

“Северен поток 2 “ планува строителство на газопровод с потенциал от 55 милиарда куб м газ от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Срещу плана са редица страни, измежду които Украйна, която се притеснява от загубата на приходите от пренос на съветски газ. Съединени американски щати от своя страна имат упоритост за експортиране на LNG за Европа. Проектът се употребява с отрицание и от Литва, Латвия и Полша, които оповестиха плана за политически. По време на визитата си в Полша през предходната седмица американският енергиен министър Рик Пери сподели, че планът „ Северен поток 2 “ те е търговски от позиция на диверсификацията на източниците на доставки. Русия и Германия обаче не са на това мнение. Германският бизнес се разгласи за плана.

Проектът за газопровода „ Турски поток “ планува създаване на две тръби с потенциал от 15,75 милиарда куб м газ всяка. Първата тръба е предопределена за доставка на газ за потребителите на Турция, а втората – за Европа. Морската част на газопровода е съвсем изцяло приключена.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР