САЩ остават основният съюзник на Европа въпреки разногласията, но страните

...
САЩ остават основният съюзник на Европа въпреки разногласията, но страните
Коментари Харесай

Берлин: ЕС вече не може безусловно да разчита на САЩ


Съединени американски щати остават главният съдружник на Европа макар различията, само че страните от Европейски Съюз не могат повече безусловно да се доверяват на сегашната администрация във Вашингтон. Това съобщи външният министър на Германия Хайко Маас в изявление за в. „ Зюддойче цайтунг “.

„ Повече не можем абсолютно да разчитаме на Америка с това държавно управление “, сподели ръководителят на немската дипломация.

„ Съединени американски щати остават нашият непосредствен сътрудник отвън Европейския съюз, единствено че ние би трябвало още веднъж да контролираме това партньорството. Това може да направи единствено уверена в себе си Европа “, означи Маас. По неговите думи Европейски Съюз има потребност от „ явен дипломатически език “. „ Има различия, които не можем просто да премълчим “, добави немският политик и посочи, че има поради връзките както със Съединени американски щати, по този начин и с Русия.

Напоследък връзките сред Европейски Съюз и Съединени американски щати доста се усложниха след редица решения на американския президент Доналд Тръмп. По-конкретно става дума за въвеждането на наказателните мита за вноса в Съединени американски щати на стомана и алуминий, в това число от Европейски Съюз, а също и за излизането на Съединените щати от нуклеарното съглашение с Иран. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР