САЩ остават и през месец май, както и преди световен

...
САЩ остават и през месец май, както и преди световен
Коментари Харесай

САЩ са понижили добива на петрол през месец май с 0,2 %, но остават световен лидер


Съединени американски щати остават и през месец май, както и преди международен водач по рандеман на нефт в света, произвеждайки приблизително 12,108 млн. барела нефт дневно и изпреварвайки в това отношение както Русия, по този начин и Саудитска Арабия, които резервират второто и трето място надлежно, сочат данни на Министерство на енергетиката на Русия, отделът за енергийна информация към американското енергийно министерство (EIA) и отчета на ОПЕК.

При това, по данни на EIA, Съединени американски щати през месец май са намалили добива с 0,2 % спрямо април.

Според данните на уеб страницата на Министерство на енергетиката на Русия, в страната през месец май е сбъднат рандеман на 47 млн. тона петрол, което е равно на към 11,113 млн. т барела дневно, съгласно Прайм. В месечно изражение, среднодневният рандеман е понижен с 1,1 %.

В същото време, съгласно информация на отчета от юли на ОПЕК излиза наяве, че добивът на нефт в Саудитска Арабия през месец май е понижен с 0,8 % по отношение на април, съставлявайки 9,687 млн. барела дневно.

Съединени американски щати през ноември 2017 година сложих исторически връх по рандеман на нефт с 50 годишна отминалост. Добивът тогава, както отбелязва организацията доближава 10,103 млн. барела дневно против 10,044 млн. барела дневно през 1970 година След ноември 1970 година среднодневният размер на рандеман в Съединени американски щати стартира да понижава заради изтощение на обичайните залежи и през септември 2008 година спада до 3,974 млн. барела дневно.

През последните години обаче Съединени американски щати се възвръщат с помощта на развиването на технологиите, посредством които стартира интензивно да се развива шистовият рандеман.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР