САЩ опитали да убедят Бразилия да се откаже от руската

...
САЩ опитали да убедят Бразилия да се откаже от руската
Коментари Харесай

Кремъл критикува натиска срещу „Спутник V“

Съединени американски щати пробвали да убедят Бразилия да се откаже от съветската ваксина

Русия е срещу политизирането на пандемията

Натискът върху страни да се откажат от доставки на съветската ваксина против COVID-19 “Спутник V” е невиждан, само че няма да успее. Това съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи Ройтерс.

Коментара си той направи в отговор на въпрос за US държавен отчет, който демонстрира, че Съединени американски щати са се пробвали да убедят Бразилия да се откаже от покупката на “Спутник V”. Той е за работата на американските управляващи в битката със зловредно въздействие върху Америките. В него се акцентират дипломатическите старания за опълчване на страни, в това число Русия, които пробват да засилят въздействието си в района и казусът с Бразилия е даден като образец.

“Ние сме изрично срещу сходен напън, изрично сме срещу конкуренцията сред имунизациите. Смятаме, че всички (държави) би трябвало да обединят старания, с цел да обзет с имунизация допустимо повече хора”, уточни Песков.

“Ваксините би трябвало да са колкото може повече, с цел да може всички страни, в това число бедните, да получат опция да имунизират популацията си. Това е единственият метод пандемията да бъде спряна”, безапелационен бе Песков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР