САЩ огласиха днес нови санкции срещу режима на венецуелския президент

...
САЩ огласиха днес нови санкции срещу режима на венецуелския президент
Коментари Харесай

САЩ обявиха нови санкции срещу лица и фирми, свързани с режима във Венецуела

САЩ огласиха през днешния ден нови наказания против режима на венецуелския президент Николас Мадуро - за корист с продоволствена помощ, съобщи Франс прес, като се базира на американското финансово министерство.

Санкции са наложени на 10 души и 13 юридически лица по отношение на корупционна скица с хранителни дотации, в това число на тримата доведени синове на Мадуро, на фона на острия дефицит на храни във Венецуела, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Главна цел на новите наказания, които се прибавят към дълъг лист наказателни ограничения, подхванати през последните месеци, е колумбиецът Алекс Сааб. Той е упрекнат, че е "организирал огромна корупционна мрежа, дала опция на президента

Мадуро и режима му да извлекат големи облаги от вноса и разпределянето на храни ", показва в официално съобщение министерството.

"Те употребяват храните като средство за практикуване на публичен надзор, като възнаграждават политическите си поддръжници и санкционират съперниците, а наред с това прибират в джоба си стотици милиони долари посредством измамнически схеми ", отбелязва финансовият министър Стивън Мнучин.

Според Вашингтон в центъра на машинациите е държавната стратегия за продоволствена помощ КЛАП.

Сред глобените са и трима доведени синове на Мадуро - деца на брачната половинка му Селия Флорес - Уолтер, Йосер и Йосуал, упрекнати, че са получавали подкупи от Алекс Сааб в подмяна на достъп до държавни контракти на повишена стойност, главно в границите на стратегия КЛАП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР