САЩ обявяват изтеглянето си от Съвета за човешките права към

...
САЩ обявяват изтеглянето си от Съвета за човешките права към
Коментари Харесай

САЩ се изтеглят от Съвета за човешките права към ООН

Съединени американски щати афишират изтеглянето си от Съвета за човешките права към Организация на обединените нации, заяви непрекъснатият представител на Вашингтон при международната организация Ники Хейли , представена от международните организации.

" Съединени американски щати публично излизат от Съвета за човешките права към Организация на обединените нации ", сподели тя, допълвайки, че организацията " не е почтена за името си ".



" Предприемаме тази стъпка, тъй като уговорките ни не разрешават да останем част от лицемерна организация, обслужваща личните си ползи ", съобщи Хейли. " Искам да бъда пределно ясна, че т ази мярка не значи оттегляне от уговорките ни към човешките права ", добави дипломатът.



Тя уточни " х роничното предрешение на Съвета към Израел ", порицавайки в същото време участието на страни като Китай, Куба и Венецуела, които биват упреквани в нарушавания на човешките права.

Повече от година Съединени американски щати заплашват с овакантяване на Съвета, който упрекват в преднамереност към Израел и който не съумяха да реформират . Съветът е главен орган на Организация на обединените нации по въпросите за човешките права. Бе основан през 2006 година, с цел да размени Комисията по правата на индивида към Организация на обединените нации . Мандатът на Съединени американски щати в Съвета изтича по принцип през 2019 година. Съветът има 47 членове.-->

Ако Съветът се реформира, " Съединени американски щати ще бъдат щастливи още веднъж да се причислят " към него, добави Хейли, представена от Асошиейтед прес.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР