САЩ обявиха официално във вторник, че е извършено успешно изпитание

...
САЩ обявиха официално във вторник, че е извършено успешно изпитание
Коментари Харесай

САЩ извърши тест на крилата ракета със среден обсег

Съединени американски щати оповестиха публично във вторник, че е осъществено сполучливо тестване на стандартна крилата ракета с наземно базиране и с обхват над 500 км. Подобен тест бе неразрешен по силата на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват, само че Вашингтон се отдръпна от съглашението единствено преди три седмици. Аргументът бе, че Русия нарушава контракта. Властите в Кремъл отхвърлиха обвиняванията, а в този момент на собствен ред подлагат на критика Съединени американски щати, че отдръпването от контракта е било режисура.

Американската ракета е изстреляна от мобилна пускова установка на остров Сан Никълъс край Калифорния. Тя сполучливо е поразила задачата си след полет от над 500 км, се споделя в известието на американското военно министерство. Събраните в хода на това тестване данни ще бъдат употребявани при създаването бъдещия ракетен капацитет със междинен обхват на Съединени американски щати.

Представители на Съединени американски щати неведнъж са допускали опцията да извършат тест на крилата ракета с наземно базиране в края на август,. В средата на март т.г. чиновници на Пентагона обясниха, че пробата ще е с ракета " Томакох " с обхват от хиляда километра.

През ноември Съединени американски щати възнамеряват да извършат тестване и на балистична ракета с наземно базиране с промеждутъчен обхват. Военното министерство разгласи, че ще бъде тествана " напълно нова ракета ", сходна на " Пършинг-2 ". Американските ракети " Пършинг-2 ", бяха унищожени до 1991 година в границите на осъществяването на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват.

Действията на Съединени американски щати провокираха реакцията на Китай и Русия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР