САЩ обявиха нов пакет от военна помощ за Украйна, който

...
САЩ обявиха нов пакет от военна помощ за Украйна, който
Коментари Харесай

САЩ обявиха нов пакет от военна помощ за Киев

САЩ оповестиха нов пакет от военна помощ за Украйна, който включва спомагателни муниции за противовъздушната защита и артилерията, съоръжение за разминиране и медицински коли.

" Министерството на защитата разгласи спомагателна помощ за сигурността, с цел да отговори на сериозните потребности на Украйна за нейната защита. Това е 45-то евакуиране на съоръжение от запасите на Пентагона за Украйна от август 2021 година То включва спомагателни противовъздушни, отбранителни системи и артилерийски муниции, съоръжение за неутрализиране на мини, коли за спешна помощ и друго здравно съоръжение ", съобщи Сабрина Сингх, заместник-говорител на Пентагона. 

Целта е да се помогне на Украйна да се опълчи на продължаващата нападателна война на Русия.

Киев ще получи муниции за артилерията и ракетните системи Хаймарс, както и над 3 милиона боеприпаса за стрелково оръжие. Помощта се финансира с към този момент утвърдени от Конгреса парични средства – 6.2 милиарда $.

От началото на съветската инвазия през февруари 2022 г Съединени американски щати са дали на Украйна военна помощ за над 43 милиарда $. По-рано президентът Джо Байдън изиска от Конгреса да утвърди спомагателна помощ на стойност 24 милиарда $. Както демократите, по този начин и републиканците в Конгреса поддържаха помощта за Украйна, само че някои крайнодесни републиканци желаят ограничението й.

В началото на юни украинските войски започнаха контранастъпление на изток и на юг, само че напредването им се забавя от съветските минни полета.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР