САЩ обявиха намеренията си да се оттеглят от 144-годишния пощенски

...
САЩ обявиха намеренията си да се оттеглят от 144-годишния пощенски
Коментари Харесай

САЩ се готвят да напуснат пощенския договор

САЩ оповестиха желанията си да се отдръпват от 144-годишния пощенски контракт, който съгласно Белия дом разрешава на Китай да транспортира артикули на незаслужено ниски цени. Съгласно контракта орган на Организация на обединените нации дефинира по-ниски интернационалните цени за пакети от избрани страни, която мярка в началото е предопределена за поддръжка на по-бедните народи. Но Съединени американски щати настояват, че отстъпките слагат американския бизнес в неизгодно състояние.


Длъжностни лица обявиха, че се надяват, че известието за отвод ще докара до оформяне на по-добра договорка.

" Търсим обективна система ", сподели старши чиновник на администрацията пред кореспонденти. " Надяваме се, че в последна сметка ще реализираме контрактуван резултат ".

Бизнес кореспондентът на BBC в Азия Каришма Васуани споделя, че стремежът да се излезе от контракта е ориентиран към принуждаването на китайците да се откажат от статута на разрастващите се страни, който са имали, когато за първи път влизат в контракта през 1969 година

Международните пощенски цени се ръководят от Универсалния пощенски съюз (UPU), институция на Организацията на обединените народи, чиито корени могат да се проследят до края на XIX век.

Той субсидира доставки от разрастващите се страни, като слага по-високи ставки за по-богатите страни, в това число Съединени американски щати.

Но Белият дом съобщи, че Китай - главен световен експортьор - в този момент е най-големият бенефициент на тази система.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР