САЩ обявиха, че въвеждат санкции срещу главния финансов посредник на

...
САЩ обявиха, че въвеждат санкции срещу главния финансов посредник на
Коментари Харесай

САЩ отрязаха канал за финансиране на ИДИЛ в Афганистан

САЩ оповестиха, че вкарват наказания против основния финансов медиатор на ислямистката формация ИДИЛ-К в афганистанската провинция Хорасан, която не е прекратявала терористичната си активност в страната.

Новината за глобите беше огласена в публично на американското Министерство на финансите.

" Днешните дейности удостоверяват решимостта на Съединените щати да попречат на ИДИЛ-К и членовете й да употребяват интернационалната финансова система за спонсориране на терористични актове в Афганистан и отвън рамките му ", съобщи шефът на Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) Андреа Гаки.

" Администрацията на Байдън се ангажира да изкорени мрежите за финансиране на тероризма по целия свят ", акцентира тя.
 Десетки избити и ранени при следващ гърмеж в джамия в Афганистан
Десетки избити и ранени при следващ гърмеж в джамия в Афганистан

Този път кървавата баня е в южния град Кандахар

Съобщава се, че финансовият медиатор Исматула Калозай, против който са въведени глобите, е провеждал интернационалните финансови интервенции за ИДИЛ-К, като дилемите му са възлагани от висшето управление на ИДИЛ-К. Той е правил финансовите транзакции под прикритието на турска компания. Преди това е управлявал скица, основана в Обединените арабски емирства - посредством нея са препродавани първокласни предмети на интернационалния пазар, а с получаваните суми е финансирана активността на ИДИЛ-К.

Калозай е правил интервенции за контрабанда на хора , в това число персонално контрабанда на пощальон на ISIS-K от Афганистан в Турция.

С налагането на глобите цялото му имущество в Съединени американски щати се блокира, както и всички юридически лица, от които 50 или повече % са директно или индиректно притежавани от него. Забраняват се всички транзакции от лица от Съединени американски щати или в границите на Съединените щати, които включват имущество или свързани с Калозай юридически лица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР