САЩ обявиха, че са унищожили седем противокораби крилати ракети на

...
САЩ обявиха, че са унищожили седем противокораби крилати ракети на
Коментари Харесай

САЩ унищожиха седем противокорабни ракети на хутите

САЩ оповестиха, че са унищожили седем противокораби крилати ракети на йеменските шиитски бунтовници хути. Според американските военни бойците на придвижването са ги подготвяли за изстрелване по цели в Червено море, оповестиха организациите.

(*Видеото е архивно)

" На 23 февруари Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (СЕНТКОМ) унищожи седем мобилни (установки) на крилати противокорабни ракети на подкрепяните от Иран хути, които бяха подготвени за изстрелване в Червено море ", съобщи СЕНТКОМ и прецизира, че ударите са нанесени през вчерашния ден сред 12:30 и 19:15 ч. локално време (09:30 и 16:15 ч. по Гринуич).

Оттам прибавят, че ракетите са били ситуирани на територия в Йемен, следена от хутите, и че са представлявали директна опасност за корабите на военноморските сили на Съединени американски щати и комерсиалните съдове в района.

От ноември хутите започнаха да атакуват кораби, плаващи в района, за които считат, че са свързани с Израел. Те оповестиха, че работят в символ на взаимност с палестинците в линията Газа, където Израел предприе военни дейности против групировката " Хамас " в отговор на невижданата офанзива на ислямисткото придвижване на израелска земя на 7 октомври.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР