САЩ обявиха, че отменят някои забрани за търговия с Иран,

...
САЩ обявиха, че отменят някои забрани за търговия с Иран,
Коментари Харесай

САЩ обявиха мерки за улесняване на достъпа на иранците в интернет

САЩ оповестиха, че анулират някои забрани за търговия с Иран, с цел да разрешат на софтуерните компании да дават платформи и услуги, позволяващи на иранците да получат достъп до интернет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Решението на Вашингтон идва в миг, в който Иран е обзет от митинги поради гибелта на млада жена, изпаднала в кома след арест за неспазване на разпоредбите за носенето на хиджаб на публично място. Заради митингите управляващите ограничиха достъпа до интернет и до дребното обществени приложения, които иранците можеха да употребяват.

Сега съгласно решението на министерството на финансите на софтуерните компании се позволява да дават повече опция за достъп до обществени медии и платформи за съдействие, за видеоконферентни диалози и за облачни услуги.

" В миг, в който смелите иранци излизат на улицата, с цел да стачкуват поради гибелта на Махса Амини, Съединени американски щати удвояват поддръжката си за свободния поток от информация за иранския народ ", съобщи Уоли Адеймо, заместник-министър на финансите на Съединени американски щати.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР