САЩ обявиха, че напускат Съвета на ООН по правата на

...
САЩ обявиха, че напускат Съвета на ООН по правата на
Коментари Харесай

САЩ напускат Съвета на ООН по правата на човека

САЩ оповестиха, че напущат Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида.

Американската посланичка Ники Хейли съобщи, че повода е неналичието на смяна и напредък.

" Твърде дълго Съветът по правата на индивида беше бранител на извършители на правата на индивида и беше политически привързан. За страдание, в този момент стана ясно, че нашите апели за промяна не са били чути. Нарушителите на човешките права не престават да са в съвета и да бъдат избирани в него. Най-нечовешките режими в света не престават да образуват сериозен дневен ред, а съветът продължава да политизира решенията и да отклонява вниманието от нарушителите от техните дейности “, сподели Хейли.

Тя дефинира съвета като лицемерна и самодоволна организация, която се присмива на човешките права. В същото време акцентира, че Вашингтон няма да отстъпи от уговорките си в региона на човешките права.

Страните, които се опълчват на промяната са Русия, Куба, Китай и Египет – „ те се появиха от на никое място и се пробваха да попречат на напъните ни през предходната година “, съобщи Ники Хейли.

Сред аргументите за напускането дипломатката уточни " нестихващата, патологична акция “ срещу Израел. За сметка на това съветът не обръщал нужното внимание на нарушаването на човешките права във Венецуела, Иран и Миянмар.

Държавният секретар Майк Помпео, който участваше в конференцията дружно с Хейли, назова Съвета по правата на индивида „ голям източник на срам “, а дейностите му – „ демонстрация на нахален акт на двуличие “.

Съединени американски щати ще бъдат подготвени да се върнат в съвета единствено когато той се реформира.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР