САЩ обвиняват Южноафриканската република, че тайно е предоставяла оръжия на

...
САЩ обвиняват Южноафриканската република, че тайно е предоставяла оръжия на
Коментари Харесай

САЩ вини ЮАР за оръжия за Русия, докато Радев е там

САЩ упрекват Южноафриканската република, че скрито е предоставяла оръжия на Русия, макар заявения неутралитет на страната във войната в Украйна.

Вашингтон изрази убеденост, че оръжия и муниции са били натоварени на съветски товарен транспортен съд, който е дебаркирал във военноморската база в Кейптаун през декември.
Южна Африка отхвърля до момента да осъди нашествието в Украйна, като декларира, че желае да остане неутрална и поддържа разговора като средство за преустановяване на спора.

Изявлението на представителя на Държавния департамент завари българския президент Румен Радев на публична аудиенция тъкмо в ЮАР.

Радев през днешния ден ще беседва с президента на ЮАР Сирил Рамапоза на „ четири очи ”.

Не е ясно какво тъкмо ще разискват и за какво срещата е затворена.

С Радев в ЮАР са 31 български компании и браншови организации. Очаква се да бъде подписан Меморандум за съдействие сред Българската търговско-промишлена палата и Южноафриканската търговско-промишлена палата.

„ Съединени американски щати са съществено обезпокоени от акостирането на глобен съветски товарен транспортен съд в южноафриканско военно пристанище през декември предходната година. И както вършат положителните сътрудници, ние изразихме тези опасения непосредствено пред голям брой южноафрикански чиновници. Това е всичко, което мога да кажа “, съобщи обаче Ведант Пател, представител на Държавния департамент.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР