САЩ обвиниха руските военни в предизвикване на инцидент в Сирия,

...
САЩ обвиниха руските военни в предизвикване на инцидент в Сирия,
Коментари Харесай

Американски и руски военни патрули се сблъскаха в Сирия

САЩ упрекнаха съветските военни в предизвикателство на случай в Сирия, вследствие на който са потърпевши американци, съобщава РИА Новости.

" Руска кола се блъсна в бронирана машина на коалицията (ръководена от САЩ) в североизточна Сирия, което докара до пострадвания на членовете на екипажа в колата ", съобщи формален представител на Вашингтон. Според него, с цел да се избегне спор, американската бронирана кола е напуснала неотложно местопроизшествието.

Вашингтон съобщи, че " сходни рискови и непрофесионални дейности " опонират на руско-американското съглашение за попречване на спорове в страната. Според формалното изказване Съединени американски щати не желаят ескалация, само че имат " неотменимо право на самоотбрана против враждебни дейности ".

По-рано Пентагонът заяви, че началникът на Генералния щаб на съветското командване Валери Герасимов и ръководителят на взаимния началник-щаб на Съединени американски щати военачалник Марк Мили са провели телефонен диалог, чиито детайлности остават незнайни.

Медиите писаха, че преди този момент е станал случай сред съветските и американските военни в североизточна Сирия. Няма публично удостоверение на тази информация от Москва.

Американски военнослужещи са потърпевши при случай с съветски военни в Сирия, предава и Би Ти Ви. Пентагонът упрекна руснаците в  " непозволени дейности ". Сблъсъкът е станал в североизточната част на Сирия. Руски боен патрул е пресрещнал американски патрул и го е прогонил от региона.

За да избегнат ескалация, американците са се отдръпнали. Според Вашингтон, действията на съветските военни са били в нарушаване на постигнатото през есента на предходната година съглашение за отбягване на спор сред военните на двете страни в близкоизточната страна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР